34 de jucători convocați pentru meciul cu Polonia, primul din #REC2023

Naționala de rugby a României va debuta în prima competiție din acest sezon competițional, Rugby Europe Championship. Stejarii vor întâlni pe 4 februarie, pe teren propriu, Polonia. Pentru această partidă, staff-ul tehnic a selecționat un lot de 34 sportivi, dintre care 19 înaintași și 15 jucători de treisferturi.

De remarcat, convocarea în premieră a lui Thomas Crețu de la Stade Francais Espoirs și Andrei Mahu de la Perpignan, a tânărului Alexander Dinu de la Massy Espoirs, precum revenirea în lotul Stejarilor a lui Marius Antonescu (după o accidentare) și a lui Vlad Nistor. De asemenea, după ce a evoluat cu România A în meciul de pregătire cu Italia A, Robert Irimescu  fac parte din lotul Stejarilor. Doi dintre jucătorii convocați,  Ovidiu Cojocaru și Jason Tomane se pregătesc cu echipa, ei fiind în revenire după accidentări.

„Este primul meci în Rugby Europe Championship, primul meci cu noul staff și vrem să facem o partidă cât mai bună pe teren propriu. De asemenea va fi și primul meci în fața suporterilor și este important să debutăm cu dreptul în noua competiție. Cât despre meci, obiectivul este clar, trebuie să adunăm maximul de puncte în această partidă cu Polonia și sperăm să putem să îi facem pe jucători să înțeleagă cât mai bine sistemul de joc, mă refer aici la cei din Franța, pentru că cei din România care s-au pregătit în cele două săptămâni cu reprezentativa secundă cunosc deja acest sistem. A fost foarte utilă pregătirea pentru meciul cu Italia, deși rezultatul nu este cel pe care ni-l doream, dar am putut trage niște concluzii și să vedem ce avem de lucrat pentru viitor și unde. Prioritar a fost pregătirea fizică pentru că acolo știam că avem multe lucruri de îmbunătățit. Acest cantonament cu jucătorii din țară și meciul de pregătire l-am folost ca baza de selecție pentru echipa națională, sunt jucători care au dat satisfacție și jucători care nu s-au ridicat la așteptările noastre. În ceea ce privește selecția pentru meciul cu Polonia, de la început am zis că suntem în căutare de jucători, trebuie să îi vedem pe toți pentru că în momentul în care îi vezi fizic la antrenamente, vezi cum se adaptează, ai deja o altă perspectivă. Dorim să vedem cât mai mulți jucători la echipa națională, ne dorim ca pentru primele trei meciuri să avem toți jucătorii din Franța pentru a-i vedea cum se adaptează la planul de joc, la ceea ce le cerem, pentru a avea continuitate ca joc și ca integrare în sistem.”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul principal al României.

Lotul pentru Polonia:
Linia 1: Alexandru Savin (CSA Steaua), Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), Vasile Balan (CSA Steaua), Tudor Butnariu (CSA Steaua), Robert Irimescu (New York United), Eugen Căpățînă (SCM USV Timișoara), Thomas Crețu (Stade Francais), Costel Burțilă (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo)
Linia a II-a: Marius Antonescu (Bourg en Bresse), Marius Iftimiciuc (Perigueux), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Andrei Mahu (Perpignan)
Linia a III-a: Cristi Chirica (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Alexander Dinu (Massy), Vlad Nistor (Union Sportive Seynoise)
Mijlocaș la grămadă: Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), Alin Conache (SCM USV Timișoara), Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara)
Mijlocaș la deschidere: Ionel Melinte (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlăduț Popa (CSA Steaua), Gabriel Pop (CS Dinamo)
Aripi: Nicolas Onuțu (CS Vienne), Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Alexandre Crețu (Limoux)
Centrii: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Taylor Gontineac (Rouen), Atila Septar (RC Toulon), Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare)
Fundași: Marius Simionescu (SCM USV Timișoara), Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)
Staff tehnic: Eugen Apjok – Antrenor principal, Ellis David – Antrenor jocul în apărare, Sosene Anesi – Antrenor jocul în atac, Viorel Lucaci – Antrenor jocul în margine, Mihaiță Lazăr – Antrenor jocul la grămadă ordonată, Ursache Valentin – Antrenor jocul la sol, Hogben James – Antrenor secund cu pregătirea fizică, Carpo Daniel – Antrenor secund cu pregătirea fizică (GPS), Paul Larter – specialist principal Analiză de performanță,  Popa David – specialist secundar Analiză de performanță, Wanya Dan – Medic, Brett Davison – Consultat WR – Departamentul Medical, Sandu Constantin – Kinetoterapeut, Todosi Marius – Kinetoterapeut, Ilioiu Iustin –Manager

 

Naționala de rugby a României va debuta în noul an competițional pe 4 februarie, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu sezonul 2023 al REC, competiția se va desfășura într-un nou format, echipele fiind împărțite în două grupe, în urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

Stejarii vor întâlni pe teren propriu pe 4 februarie, Polonia și în deplasare, pe 11 februarie, Belgia, iar pe 18 februarie, Portugalia.

De asemenea, România va participa la Cupa Mondială de Rugby din Franța, competiție care va avea loc între 8 septembrie – 28 octombrie. România se află în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și Tonga.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile