5 schimbări în Primul XV pentru meciul cu Georgia. Simionescu, căpitanul Stejarilor

Naționala de rugby a României întâlnește mâine, 2 martie, în semifinalele Campionatului European 2024, Georgia. Partida are loc pe Stadionul Mikheil Meskhi de la ora 14:00, ora României și poate fi urmărită în direct pe Rugby Europe Tv, după crearea unui cont gratuit de acces pe platforma rugbyeurope.eu. În acest meci se pune în joc și Cupa Antim Ivireanu, trofeu pe care cele două echipe și-l dispută din 2002, în ultimii ani, acesta fiind câștigat de Lelos.

Staff-ul tehnic a stabilit echipa pentru această partidă, în Primul XV fiind făcute 5 modificări față de echipa care a început partida cu Portugalia. Astfel, linia întâi este schimbătă în totalitate cu Hartig, Bărdașu și Balan începând meciul, în linia a treia a revenit Ser, iar pe treisferturi, este o singură schimbare, cu Pop care va juca centru. Vă reamintim că după meciul cu lusitanii, România i-a pierdut pe Cojocaru și Gontineac, accidentați, iar Gordaș s-a accidentat la antrenamentul pe care echipa l-a făcut marți, la Snagov.

Căpitanul echipei este Marius Simionescu.

„Au fost zile bune, cu excepția accidentărilor care au apărut, am pierdut încă trei jucători, iar dacă e să tragem linie în acest moment nu avem 22 de jucători, jucători care sunt în Primul XV. Nu spun asta ca să căutăm scuze, ci ca să se înțeleagă că încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a avea o performanță cât mai bună. Totuși, este greu să suplinim absența pe unele posturi cheie, însă trebuie să privim înainte și să așteptăm zile mai bune, în care putem fi toți aici. Este pentru prima dată când mă confrunt cu acest lucru, cu gestionarea atâtor accidentări, nu este deloc ușor pentru că mi-aș dori să fiu concentrat doar pe partea ce ține de joc, însă trebuie să investesc multă energie în a găsi soluții optime de fiecare dată. De exemplu, pentru acest meci am rămas marți fără pilier dreapta, am găsit azi noapte o soluție, ni se va alătura direct în Georgia vineri dimineață, deci lucrurile nu sunt ușoare. Încercăm să rezolvăm totul pentru grup pentru că băieții merită asta, oricum am știut înainte de Campionatul European că lucrurile ar putea să fie dificile, însă nu îmi închipuiam că va fi chiar așa. Suntem în semifinale și am muncit ca să ajungem acolo și cred că lucrurile vor fi mult mai bune. Este o semifinală, și dacă ne respectăm pe noi și ceea ce am făcut până acum în cele șase săptămâni împreună, trebuie să ieșim pe teren și să dăm maximum, nu vorbesc despre victorie sau înfrângere, nu este doar despre rezultat, ci și despre jocul pe care îl vom face. Lucrurile nu vor fi simple, știm asta, dar merităm să terminăm bine acest campionat european pentru că nu a fost un parcurs facil. Punctul nostru forte, dar în același timp și cea mai mare slăbiciune a nostră, este încrederea. Când suntem încrezători, suntem o echipă bună. Ceea ce lumea nu-și amintește este că, cu nouă minute înainte de finalul meciului cu Portugalia, erau cu trei puncte în fața noastră, dar am avut balonul în 22-ul nostru și ne-am dorit să marcăm, ca să revenim în joc, să preluăm conducerea, am pierdut mingea și 10 secunde mai târziu era un eseu de 100 de metri, timp de 71 de minute băieții au avut încredere, au dat totul, nu au trișat, pentru că au avut încredere în echipă și în ultimele 10 minute lipsa încrederii a fost punctul nostru slab. Când ne pierdem încrederea, o facem definitiv, la asta trebuie să lucrăm, pentru că avem o vorbă, fantomele trecutului revin, iar asta s-a întâmplat cu Portugalia. Știm că încă mai sunt lucruri de digerat, de lăsat în urmă după Cupa Mondială, iar acești băieți pot face asta. „, a declarat David Gérard.

 

Echipa României pentru meciul cu Georgia:
1. Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), 2.Florin Bărdașu (CS Rapid), 3. Vasile Balan (CSA Steaua), 4. Ionuț Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), 5. Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare), 6. Dragoș Ser (SCM USV Timișoara), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara) 10. Alin Conache (CSA Steaua), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), 12. Fonovai Tangimana (CS Rapid) 13. Gabriel Pop (GDC Cascais), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timișoara)
Rezerve: 16. Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CS Rapid), 18. Thomas Crețu (Stade Aurillac), 19. Andrei Mahu (Massy), 20. Adrian Mitu (Pau), 21. Florin Surugiu (CS Rapid), 22. Daniel Plai (SCM USV Timișoara) , 23. Ovidiu Neagu (CS Dinamo)
Staff: David Gérard – antrenor principal

Finalele Campionatului European vor avea loc pe 17 martie, la Paris, pe Stade Jean Bouin, biletele fiind disponibile pe  site-ul https://billetterie.stade.fr/fr/recfinals.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile