9 jucatori si 3 antrenori vor participa timp de doua saptamani la un stagiu de pregatire la Academia IRANZ din Noua Zeelanda

Timp de doua saptamani, intre 30 iunie si 14 iulie, noua rugbysti romani si trei antrenori vor participa la un curs de pregatire desfasurat in Noua Zeelanda, la cea mai importanta Academie de rugby privata International Rugby Academy of New Zealand (IRANZ) aflata la Wellington. Plecarea este programata pentru sambata, 29 iunie, iar sportivii (categorie de varsta U16-U17) provin de la echipele CSS Gura Humorului, CSS Barlad, CSS Baia Mare, Bordeaux Bègles , iar antrenorii de la cluburile CSS Gura Humorului, CSS Barlad si RC Grivita.

Toate cheltuielile sunt suportate de Fundatia Education Through Rugby. Scopul Fundatiei Education through Rugby este de a sprijini tinerii jucatori (in special cei cu varste intre 14-18 ani) in a-si dezvolta pasiunea pentru rugby alaturi de abilitatile interpersonale, sociale si sportive, toate acestea pentru a ajuta la crearea unor caractere cu adevarat puternice atat pe terenul de sport, cat mai ales in societate.

Criteriile de selectie s-au bazat pe abilitatile sportive, rezultatele scolare, abilitati de leadership si comportament in societate, si in special, background social. Intentia Fundatiei Education Through Rugby a fost de a-i prioritiza pe jucatorii talentati care provin din medii dezavantajate si care au demonstrat deja calitati de lideri si o mare disponibilitate de a invata.

Sportivii care vor merge la stagiul de doua saptamani din Noua Zeelanda:
Alexandru Bandol, Robert Cioltan, Ciprian Nichitean, Alexandru Gârda, Alin Conache de la CSS Gura Humorului
Toma Mirzac si Robert Hincu de la CSS Barlad
David Trausan de la CSS 2 Baia Mare
Anthony Dinu de la Bordeaux Bègles

Antrenorii care merg in stagiu:
Andrei Varvaroi (CSS Gura Humorului), Florin Ibănescu (CSS Barlad) si Sabin Vasilescu (RC Grivita)

In pregatirea acestui stagiu din Noua Zeelanda, tinerii selectati au o scurta pregatire in Bucuresti (in perioada 23-30 iunie), un program intensiv de antrenament (atletism, box, weightlifting, yoga), sesiuni de social skills pentru a-si dezvolta abilitatile sociale(self awareness, disciplina, etica, integritate, public speaking) precum si training de limba engleza. Bursierii au avut oportunitatea de a vizita companii si institutii de stat prestigioase (Ministerul Apararii Nationale, Banca Comerciala Romana, DHL Romania precum si intalniri cu mentori-din zona de business si sportiva( Sergiu Manea, CEO BCR, Daniel Kearvell, CEO DHL Romania, Andreea Raducan, campioana olimpica si presedinta Federatiei Romane de Gimnastica) si idoli din rugby- Florin Vlaicu, Viorel Lucaci, Alexandru Gordas, Sione Vaiamo’Unga, Tangimana Fonovai.

“Credem in dezvoltarea holistica a sportivilor pentru ca ceea ce fac pe teren este o reflexie a lucrurilor invatate acasa, la scola si in societate. Incercam prin Fundatia noastra sa ii invatam pe copii aspecte care vin in completarea muncii depuse de catre profesori, antrenori si parinti si care sa conduca la creearea unor caractere puternice si dezinhibate. Toti copiii si antrenorii din acest stagiu sunt personalitati complexe si este o onoare sa ajutam intr-o mica masura la dezvoltarea lor. Imi amintesc cuvintele lui Marius Tincu dupa RWC 2011- suntem o mana de oameni in rugby in Romania si cu totii trebuie sa incercam sa ajutam cat de putin pentru ca acest minunat sport care ne-a format ca oameni sa continue sa progreseze. Saptamana aceasta de pregatire pe care tinerii selectati au avut-o in Bucuresti a fost desoebit de benefica, multumim pe aceasta cale Complexului Agronomiei pentru gazduire si pentru facilitarea cursurilor speciale pe care acestia le-au urmat in aceste zile, intr-un mediu foarte similar cu ceea ce vor intalni in Noua Zeelanda ”, a declarat Ovidiu Fer, fondator Foundation Education through Rugby.

Stagiul in sine la Academia IRANZ se intinde pe o durata de 7 zile, timp in care copii vor invata atat elemente rugbistice de cel mai inalt nivel, cat si reguli despre etica, nutritie, recuperare etc. Toate acestea intr-un mediu international, extrem de competitiv si riguros. Jucatorii selectati vor avea toate costurile asigurate: programul de pregatire in Bucuresti, transportul, cazarea, mesele precum si Bursele in programul IRANZ.

Urmariti pagina de facebook „Education through Rugby” pentru a afla cele mai noi informatii legate de stagiul de pregatire al tinerilor sportivi si antrenori in Noua Zeelanda.

Proiectele de lunga durata ale Education through Rugby vizeaza doua alte mari programe:
-Coach the Coaches- ne propunem să ne extindem spre oferirea de burse pentru antrenori si alti specialisti pentru a avea un impact mai mare asupra intregii tari și a grupurilor de varsta.
-Think Global, Act Local- in afara de bursele academice din strainatate pentru tineri si antrenori, dispunem de resurse pentru a ne ajuta sa dezvoltăm rugby în zone indepartate ale tarii, cu un accent puternic pe jucatorii defavorizați
Printre aceste planuri se numara: sustinerea turneelor locale pentru tineret, facilitarea accesului la turneele internationale de tineret, sprijinirea cadrelor didactice de liceu in rugby si promovarea acestuia etc.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile