A inceput turneul paralimpic de rugby in scaun rulant

Rugby.

La Londra, in cadrul jocurilor Paralimpice, a inceput ieri turneul de rugby in scaun rulant, la care participa 8 formatii. In grupa A, SUA a trecut de Marea Britanie cu scorul de 56-44, in timp ce Japonia a batut Franta cu 65-56.

In grupa B, Suedia a invins Belgia cu 52-42, iar Australia s-a impus in fata Canadei cu 64-52.

Ziua a doua a competitiei incepe cu disputa dintre campioana europeana, Suedia, si vicecampioana paralimpica, Australia, de la orele 16.00. Canada, medaliata cu bronz la Beijing, si Belgia se intalnesc de la orele 18.15. Al treilea meci al serii este cel dintre Marea Britanie si Franta, de la orele 21.00, urmat de disputa in care este implicata campioana paralimpica, SUA, in fata Japoniei, de la orele 23.15.

Rugby-ul in scaun rulant este un sport in care contactele intre materialele de concurs sunt permise. Particularitatea acestui sport consta in faptul ca intr-o echipa se pot afla atat baieti cat si fete. Meciul se desfasoara pe un teren de baschet, iar scopul este de a marca, prin aducerea balonului in spatele liniei de fund a terenului advers, intr-o zona centrala, marcata prin linii. O incercare este considerata valabila atunci cand ambele rotile ale scaunului se afla dincolo de linia de inscriere, iar jucatorul este in posesia balonului.

Durata partidei de de patru reprize a cate 8 minute, iar echipele sunt formate din patru jucatori. Un jucator trebuie sa bata mingea de pamant sau sa paseze intr-un interval de 10 secunde. O echipa aflata in aparare nu are dreptul de a pozitiona mai mult de trei jucatori in perimetrul de aparare, situat in fata zonei de inscriere, iar un jucator nu are voie sa ramana mai mult de 10 secunde in aceeasi pozitie.

Frr.ro va va tine la curent cu ceea ce se petrece la Londra, in turneul paralimpic de rugby in scaun rulant.

Sursa foto: www.dezeen.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile