A incetat din viata Sir Wilson Whineray

All Blacks-British Lions, 1959.

Wilson Whineray a fost unul dintre cei mai valorosi jucatori pe care i-a avut vreodata nationala Noii Zeelande, All Blacks.

S-a nascut pe 10 iulie 1935 in Auckland. In 1957 si-a facut debutul in tricoul All Blacks intr-o partida contra Australiei. Un an mai tarziu, la varsta de doar 23 de ani a fost desemnat capitanul echipei.

Intre 1958 si 1965 a disputat 77 de partide in nationala Noii Zeelande, de 67 de ori fiind capitanul acesteia. Dintre cele 77 de jocuri, 32 au fost partide test, iar in 30 dintre acestea a fost capitanul echipei.

Sir Wilson a evoluat pe postul de pilier si de-a lungul carierei sale a imbracat tricoul echipelor provinciale Canterbury, Waikato si Auckland.

Dupa inchierea activitatii de jucator a primit o bursa de studii in Statele Unite la Harvard University. Dupa incheierea studiilor s-a intors in Noua Zeelanda, fiind directorul mai multor companii de renume.

In anul 2007 Sir Wilson Whineray a fost primul rugby-ist neozeelandez introdus de International Rugby Board in Hall of Hame.

Sir Wilson a decedat pe 22 octombrie, la varsta de 77 ani, lasand in urma sa amintirea unui adevarat gentleman si a unui campion pe terenul dintre cele doua buturi.

Foto: www.guardian.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile