A luat fiinta Liga Est – Europeana de Rugby

Pe 12 martie, la Chisinau, la Rugby House Pub, a avut loc conferinta de presa dedicata lansarii oficiale a Ligii est-europene de rugby, competitie care va avea la start sase echipe, cate trei din Ucraina si Moldova. Din partea Moldovei vor fi prezente Lupii Albi USEFS, Sporting ASEM, dar si formatia Arcul de Triumf, selectionata Academiei Militare Alexandru cel Bun din Chisinau. Ucrainienii participa cu trei echipe la Liga est-europeana, Credo, Politehnik si Akademia, toate din Odessa.

Formatul competitiei va fi unul tur-retur, calendarul cuprinzand zece runde. Primele patru clasate merg apoi in semifinale, iar finala va avea loc pe modernul stadion Cernomoreț, din Odessa.

Meciurile sustinute pe teren propriu de echipele Moldovei vor fi gazduite de stadionul Dinamo din Chisinau, in timp ce partidele de la Odessa se vor desfasura pe Arena Spartak, locul unde vor avea loc si semifinalele.

Oficialii federațiilor de rugby din Moldova di Ucraina considera ca nivelul valoric al jocului cu balonul oval va progresa simtitor in urma acestui schimb de experienta pe termen lung.

Postul public de televiziune din Moldova, Moldova 1, si-a manifestat intentia de a transmite cele mai interesante partide ale competitiei.

Prima etapa este programata sa aiba loc pe 4 si pe 5 aprilie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile