Absa Currie Cup isi extinde formatul incepand cu sezonul din acest an

Currie Cup.
Currie Cup.

Currie Cup este cea mai veche competitie rezervata provinciilor din lumea rugbyului, prima editie disputandu-se in anul 1889, pana in prezent avand loc 74 de editii.

Principala competitie interna din Africa de Sud isi va schimba incepand cu sezonul din acest an formatul, SARU (South African Rugby Union) luand decizia maririi numarului participantelor in Premier Division de la sase la opt echipe.

Astfel luand in calcul ca Premier Division va avea opt participante iar First Division, esalonul secund, sase, toate cele 14 provincii vor participa la Currie Cup, aceasta fiind si intentia primordiala a conducatorilor rugby-lui din Africa de Sud.

In Premier Division pentru urmatoarele doua sezoane au locul asigurat cele sase francize, Blue Bulls, Sharks, Western Province, Free State Cheetahs, Golden Lions si EP Kings alaturi de acestea in 2014 luand parte Steval Pumas, promovata anul trecut si o echipa care se va decide dupa un turneu de calificare.

Turneul de calificare va avea loc dupa incheierea Vodacom Cup, la aceasta urmand a participa Griqualand West, Leopards, SWD Eagles, Boland Kavaliers, Griffons, Border Bulldogs si Valke.

In cazul in care cele doua echipe, non-francize se vor clasa la finalul sezonului 2014 mai sus de pozitia a saptea si in 2015 aceleasi echipe vor evolua in Currie Cup Premier Division fara a se mai disputa calificari.

Pentru sezonul 2014 cele opt echipe vor fi impartite in doua grupe cu partide tur-retur, primele doua clasate urmand a se califica in semifinale, castigatoarele acestora disputandu-si finala.

Cele doua grupe vor arata astfel: Section X (DHL Western Province, Golden Lions, Vodacom Blue Bulls, EP Kings) si Section Y (Cell C Sharks, Toyota Free State, Steval Pumas, echipa venita din calificari).

Sezonul trecut al Currie Cup a revenit celor de la Natal Sharks care au intrecut in finala pe Western Province, cea mai titrata echipa a competitiei cu 32 de titluri cucerite, chiar in fieful acestora, la Cape Town cu rezultatul de 33-19.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile