Alin Petrache si Daniel Mitrea au participat la Adunarea Generala a FIRA AER

FIRA AER.

In perioada 30.11 – 02.12.2011 a avut loc la Paris cea de a 87-a Adunare Generala a FIRA AER, la care au luat parte toate tarile afiliate la Federatia Europeana de Rugby. (37 cu drepturi depline si 7 afiliate de curand).

Din partea Federatiei Romane de Rugby au participat Alin Petrache, presedinte FRR si Antrenorul Federal, Daniel Mitrea.

„In prima zi, am participat la o reuniune restransa impreuna cu reprezentantii federatiilor din Georgia, Rusia si Ucraina, ce a avut drept scop constituirea unei competitii inter-cluburi (catre 2 cluburi de tara = 8 cluburi) in jurul Marii Negre. Desi ideea nu este noua (in 2010 s-a mai desfasurat o competitie similara in Georgia) este greu de realizat, mai ales in contextul economic actual”, a declarat pentru FRR.ro, Antrenorul Federal, Daniel Mitrea.

Pentru ziua de 01.12.2011, cand s-au desfasurat lucrarile primei zile a Adunarii Generale, ordinea de zi a prevazut discutii cu privire la:
• Organizarea Campionatului European de rugby pentru jucatori U18 din Spania;
• Calendarul sportiv international al federatiei europene;
• Bugetul pentru anul 2011 si previziunile pentru 2012;
• Prezentarile celor doi candidati la functia de presedinte al International Rugby Board, domnii Bill Beaumont si Bernard Lapasset, precum si alegerea celui pe care FIRA AER il va sustine la alegerile din data de 12 decembrie de la Los Angeles.
• Prezentarea organizarii Cupei Mondiale in Anglia 2015.

In cea de-a doua zi a Adunarii, ordinea de zi a cuprins urmatoarele :
• Votul pentru includerea in FIRA AER a doua noi tari membre: Islanda si Lichtenstein
• Inlocuirea a noi reprezentanti in Comitetul Director
• Raportul comisiei de rugby 7 a FIRA AER
• Raportul reprezentantului FIRA AER la IRB
• Premieri FIRA AER pentru anul 2011

„De retinut, in concluzie, pentru tara noastra sunt aprecierile pozitive pentru modul de organizare in acest an a nu mai putin de 6 competitii FIRA (Cross Border U17- iunie, Bucuresti; Rugby 7 masculin, Rugby 7 Feminin – iulie, Bucuresti ; Stagiu international U17 – august, Baia Mare; Turneu international U18, Campionat European U19 – noiembrie, Bucuresti). Pentru 2012, Romania va fi gazda a doua cursuri europene importante – Curs de antrenori nivel 3 in luna ianuarie la Bucuresti si cel de formatori de preparatori fizici in iunie la Bucuresti. Tot in luna iunie in perioada 26 – 30, Bucurestiul va fi gazda Stagiului comun de pregatire la care va lua parte pe langa echipa nationala a Romaniei pentru jucatori mai mici de 17 ani si reprezentativa similara a Rusiei”, a mai precizat Mitrea.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile