All Blacks se apropie de un nou titlu de campioana a emisferei de sud

Israel Dagg a marcat primul eseu al partidei.

La Dunedin All Blacks au reusit sa obtina al patrulea succes in aceata editie de rugby Championship.

Partida a inceput in nota de dominare a sud-africanilor care i-au masat pe neozeelandezi in propirul teren. Presiunea exerciata de elavii lui Heyneke Meyer a condus la o multime de greseli din partea neozeelandezilor, care au condus la nu mai putin de cinci lovituri de pedeapsa.

Spre disperarea sud-africanilor insa nici Morne Steyn, nici Francois Steyn nu au fost “in picior”, ambii ratand cate doua penalitati. Totusi, Springboks au deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa transformata de M.Steyn in minutul 18.

Replica neozeelandezilor a venit repede si dupa o actiune de toata frumusetea in care Whitelock si Read au spart apararea sud-africanilor, fundasul Israel Dagg a marcat prima incercare a partidei. Cum nici transformerul gazdelor nu a fost in zi de sut, la pauza All Blacks au intrat in avantaj cu rezultatul de 5-3.

Partea secunda a inceput cu un eseu superb marcat de sud-africani. Brian Habana a recurat balonul dupa o tusa, a trimis un balon de urmarire pe care tot el l-a recuperat, iar Israel Dagg nu l-a putut opri in drumul sau spre terenul de tinta.

Astfel, Springboks au trecut in avantaj, tabela indiacand All Blacks-Springboks 5-8. Din acel moment insa la conducerea partidei au trecut neozeelandezii. Mai intai Cruden a egalat dintr-o penalitate. Apoi a venit un alt eseu spectaculos reusit de Aaron Smith, cel care in partea secunda i-a luat locul lui Piri Weepu pe postul de mijlocas la gramada.

Acesta dupa ce a luat balonul din gramada a surprins apararea sud-africanilor cu doua schimbari de directie de mare efect.

Springboks nu au mai putut emite pretentii, mai ales ca in minutul 64 Geyling a primit cartonas galben dupa o brutalitate asupra lui McCaw.

Pana la final, Cruden pentru neozeelandezi si Goosen pentru sud-africani au mai adus puncte, primul transformand doua penalitati, iar ultimul una singura.

All Balcks s-au impus cu rezultatul de 21-11, Africa de Sud ratand punctul bonus defensiv si chiar victoria datorita celor sase lovituri de pedeapsa ratate, respectiv a conversiei.

Peste doua saptamani, pe 29 Septembrie, Africa de Sud va primi viziata Australiei, in timp ce Noua Zeelanda se va deplasa in Argentina.

Foto: www.planetrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile