Amintirile unui arbitru belgian despre o partida Romania-Franta din 1962

Rugby Romania.
Rugby Romania.

Presa din Belgia si-a amintit inaintea partidei cu Romania de o intamplare petrecuta in urma cu 51 de ani, atunci cand Teddy Lacroix a condus la centru o partida dintre Stejari si Les Bleus.

A fost o disputa pe care Romania a castigat-o cu 3-0, gratie unei penalitati concretizate de inegalabilul Alexandru Penciu.

Arbitrul acelei partide insa, belgianul Teddy Lacroix, a comis cateva greseli care au dezavantajat echipa noastra.

Cand mai erau de disputat zece minute din partida, Lacroix a acordat gresit o lovitura de pedeapsa francezilor. Capitanul nostru, Viorel Morariu, a cerut explicatii, iar Amedee Domenech a intrat si el in discutii lasand impresia ca intelege protestul. Lacroix, vadit mirat l-a intrebat despre ce este vorba, francezul explicandu-i ca a fost injurat.

Fara ezitare belgianul a mutat lovitura de pedepasa, care initial trebuia executata de la vreo 50 de metri cu zece metri mai in fata. Neintelegend ce se petrece pe teren, Lacroix a fost intrebat din nou in legatura cu decizia luata, ceea ce a dus la mutarea cu inca zece metri a loviturii de pedeapsa mai aprope de buturile noastre.

A fost momentul in care Domenech i-a spus lui Guy Camberabero: ”E bine de aici sau sa mai mutam lovitura cu inca zece metri ?”.

Camberabero si-a potrivit balonul, dar a ratat, iar Teddy Lacroix a rasuflat usurat dandu-si seama in cele din urma tertipul folosit de Amedee Domenech.

Teddy Lacroix a fost pentru multa vreme principala personalitate a rugby-ului belgian, fiind cunoscut ca arbitru international, presedinte al Federatiei Belgiene de Rugby, dar si fondator al unuia dintre cluburile de succes din Belgia, Kituro.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile