VIDEO: Anglia a invins fara drept de apel Italia. Tara Galilor si Franta au castigat in deplasare.

Chris Ashton a marcat patru eseuri contra Italiei

Englezii s-au instalat in pozitia de lideri ai Six Nations dupa ce au zdrobit Italia cu 56 la 13. Irlanda a pierdut acasa la limita cu Franta, in timp ce galezii au invins clar in Scotia.

Anglia – Italia: 59-13
In prima partida din etapa a doua a Six Nations, aripa Chris Ashton a deschis scorul printr-un eseu in minutul trei. Flood a transformat. Italienii au replicat imediat prin Bergamasco, autor al unei lovituri de pedeapsa. Flood reusit si el sa mai aduca trei puncte prin acelasi procedeu in minutul 11 al meciului.
Bergamasco i-a apropiat din nou pe italieni pe tabela de marcaj, dupa ce a transformat o noua lovitura de pedeapsa in minutul 14.
Dupa aceste puncte a urmat un recital al Angliei, care a inscris pana la final alte sapte incercari (Ashton 3, Cueto, Tindall, Care, Haskell) transformate de (Flood 4 si Wilkinson 3).
Macaronarii au reusit eseul de onoare in minutul 70 dupa un mol. Bergamasco a fost precis si de aceasta data.
Scorul final ii plaseaza pe englezi pe prima pozitie a Six Nations.

Irlanda – Franta: 22-25
Meciul a inceput cu eseul lui McFadden, in minutul 5, transformat de Sexton.
Francezul Morgan Parra a reusit pana la pauza o serie de patru lovituri de pedeapsa, Sexton reusind doar sa reduca din avantaj in minutul 16 prin acelasi procedeu.
Cu doua minute inainte de pauza mijlocasul la gramada Tomas O’Leary inscrie al doilea eseu al irlandezilor, Sexton rateaza transformarea si scorul la pauza este de 15-12 pentru verzi.
Cocosii sunt cei care marcheaza primii in actul secund. Ei egaleaza la 15 din piciorul lui Parra, care transforma o lovitura de pedeapsa.
Aripa Maxime Médard culca balonul in terenul de tinta si ii aduce in avantaj pe francezi. Yachvili transforma. Tot mijlocasul la gramada al francezilor aduce si ultimele puncte pentru echipa sa, in minutul 63, dintr-o lovitura de pedeapsa.
Irlandezii incearca sa rastoarne rezultatul dar nu reusesc chiar daca Heaslip a inscris un eseu si O’Gara a transformat cu 11 minute inainte de final.

Scotia – Tara Galilor: 6-24
Adversarii Stejarilor de la Cupa Mondiala au pierdut acasa impotriva Tarii Galilor si ocupa penultimul loc din Six Nations.
Galezii au dominat clar meciul astfel ca au condus cu 16-0 dupa 20 de minute de joc. Shane Williams a dechis tabela cu eseul din minutul 7 si Hook a adus alte doua puncte prin transformarea incercarii.
Uvertura James Hook a transformat trei lovituri de pedeapsa consecutive.
Desi galezii au evoluat in 13, Davies (23’) si Byrne (27’) primind galben, scotienii nu au profitat de acest lucru, ei reusind numai trei puncte in minutele de superioritate numerica, prin Parks (lovitura de pedeapsa – 32’). Tot decarul scotienilor a adus si celelalte trei puncte ale tarii sale, prin acelasi procedeu.
Acelasi Hook a adus alte trei puncte in minutul 65 dintr-o lovitura de pedeapsa. Aripa Williams a reusit dubla si a inchis tabela in minutul 68.

Foto: www.rbs6nations.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile