Antena3: Cupa Mondiala la rugby dicteaza data alegerilor din Noua Zeelanda

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.
Federatia Romana de Rugby

Primul ministru al Noii Zeelande a anuntat ca alegerile generale vor avea loc pe 26 noiembrie, facand data cunoscuta atat de devreme pentru a nu se suprapune cu organizarea Cupei Mondiale de Rugby. Alegatorii primesc deobicei o instiintare de doar cateva saptamani, dar John Key a declarat ca nu doreste sa submineze evenimentul facand „jocuri politice” cu data alegerilor.

Key a spus ca turneul mondial, care are loc in septembrie si octombrie, va fi cel mai mare eveniment gazduit de Noua Zeelanda.

Alegerile din noiembrie vor permite o perioada de cinci saptamani de campanie dupa finalul turneului. „Acest lucru ofera publicului claritate. Cupa Mondiala este o mare oportunitate pentru Noua Zeelanda, cel mai mare eveniment gazduit vreodata si ne asteptam la miliarde de telespectatori. Nu vreau sa subminez aceasta competitie facand jocuri politice. Nu vrem sa facem campanie in jurul Cupei Mondiale asa ca oamenii trebuie sa vada ca aceste lucruri sunt diferentiate”, a spus Key.

Partidul National de centru-dreapta al lui John Key guverneaza cu suportul a trei partide minoritare si are suficient avans in fata Partidului Laburist, de opozitie, in sondaje. Partidul Laburist a fost inlaturat de la putere in 2008, dupa trei mandate consecutive.

Sursa: Antena3

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile