Antrenorul lui Tonita va prelua echipa nationala a Italiei dupa Mondiale

Jacques Brunel

Managerul echipei Perpignan, Jacques Brunel, a confirmat jucatorilor ca va prelua ca antrenor selectionata Italiei dupa Campionatul Mondial.

Presa italiana de luni a scris ca Brunel, care a condus Perpignan catre castigarea primei ligi franceze in 2009, a ajuns la un acord cu Federatia Italiana de Rugby pentru a-l inlocui pe antrenorul actual, Nick Mallett.

Mai tarziu, in aceeasi zi, Brunel a confirmat jucatorilor sai ca va parasi clubul la sfarsitul sezonului. Fostul antrenor secund al Frantei (cand principal era Bernard Laporte, intre 2001 si 2007), a incheiat un contract pe 4 ani la carma azzurilor. In urma negocierilor cu Paul Goze, presedintele echipei, Brunel si-a incheiat contractul cu Perpignan, din care mai avea inca un an.

„M-am gandit o lunga perioada de timp inainte sa iau o decizie, dar a fost greu sa las sa treaca o oportunitate ca aceasta”, a spus Brunel inainte de sedinta foto la care au participat jucatorii Perpignan alaturi de vecinii lor catalani, FC Barcelona. „Sa antrenez o echipa nationala a fost mereu visul meu. Cu nationala franceza am fost doar secund…”

Zvonurile din presa franceza au sugerat ca fostul antrenor al echipelor Biarritz si Stade Français, Jacques Delmas, ar putea prelua echipa unde evolueaza Ovidiu Tonita.

Ca jucator Brunel a evoluat pentru FC Grenoble, US Carcassonne si FC Auch. El a antrenat pe FC Auch, US Colomiers, Pau si a fost antrenor secund al nationalei Frantei, responsabil de pachetul de inaintare.
Este la Perpignan din 2007.

Foto: www.rugby365.fr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile