Antrenorul României, Andy Robinson: „Băieții au dat totul pe teren, au jucat unul pentru celălalt, au fost curajoși, am fi meritat un rezultat de egalitate”

Naționala de rugby a României, locul 18 în clasamentul mondial, a jucat de la egal la egal cu Argentina, locul 9 în ierarhie, în partida disputată aseară pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Pumele s-au impus cu 24-17, însă Stejarii au făcut un meci bun, fiind aproape de un rezultat de egalitate. Antrenorul României, Andy Robinson a vorbit despre acest meci:

Felicitări, un rezultat la care foarte puțini se așteptau. Cum a fost meciul?
A fost un meci foarte greu, însă jucătorii au muncit enorm, pentru fiecare balon, pentru fiecare metru de teren. Au arătat o atitudine extraordinară și sunt încântat de acest lucru. Sunt mândru de toată echipa, de felul în care au luptat, de atitudinea pe care au arătat-o, de felul în care s-au pregătit în aceste săptămâni. Sunt mândru nu doar de cei 23 de jucători care evoluat în meciul cu Argentina, ci de toți băieții care au fost în cantonament pentru că toți au muncit foarte mult. S-a creat o atmosferă foarte bună în cadrul echipei, o atmosferă la fel ca cea făcută de publicul extraordinar care a fost la meci.

 

A fost primul meci pe noul stadion…
A fost incredibil. Publicul a fost tot timpul în spatele jucătorilor, încurajându-i, susținându-i, a fost inspirațional. Acest stadion este inima rugbyului românesc și de câte ori Stejarii joacă aici se crează o atmosferă senzațională, care parcă împinge echipa înainte.

Revenind la acest rezultat care a luat pe toată prin surprindere. Vă gândeați că România va reuși să se ridice atât de bine la nivelul Pumelor?
Este păcat pentru toată lumea care iubește rugbyul românesc că nu am reușit un rezultat de egalitate, am fi meritat cu siguranță acest lucru după felul în care am jucat. Băieții au dat totul pe teren, au jucat unul pentru celălalt, au fost curajoși, iar aceste lucruri se văd în rezultatul final.

Este acesta cel mai bun meci pe care România l-a făcut cu dvs antrenor?
Da, categoric. Este cel mai bun meci și cel mai bun lucru este că putem în continuare să progresăm, să facem lucrurile să fie și mai bune.

A fost o echipă foarte interesantă trimisă în teren, cu mulți jucători tineri în prima parte, cu mulți jucători experimentați intrând în partea a doua. Nu v-ați temut că cei mai tineri nu vor reuși să se ridice la nivelul de joc al argentinieilor, a fost o alegere destul de riscantă…
Nu, sunt jucători tineri care au avut evoluții foarte bune pentru cluburile lor anul acesta, sunt într-o formă bună, foarte motivați și au dat totul în teren, ceea ce le-am și cerut să facă. De aceea am preferat să încep cu jucătorii tineri, să le ofer această șansă de a arăta că au puterea de a se ridica la nivelul oricărui adversar, ca în repriza a doua să putem continua să avem un nivel ridicat cu ajutorul jucătorilor mai experimentați. Vâzându-i pe Antonescu, Badiu, Macovei intrând în repriza secundă și felul în care au jucat, a fost o adevărată inspirație pentru toți jucătorii de pe teren. Este un efort de echipă, un rezultat al echipei și asta trebuie să repetăm totul timpul.

Ce înseamnă acest rezultat pentru jucători în perspectiva campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2023?
Sper că au obținut mult mai multă încredere în ei, dar mai avem în continuare foarte mult de muncit și asta le voi reaminti tot timpul. Trebuie să muncești mult, să te antrenezi și dacă faci toate acestea, vor veni și rezultatele, unele chiar foarte bune. Dar fără această muncă multă,  va fi imposibil să progresăm.

FOTO: Dragoș PĂȘCĂNEANU

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile