Antrenorul României, Andy Robinson: „Obiectivul rămâne același și cu Tonga, victorie”

România va întâlni sâmbătă, 20 noiembrie, în ultimul meci al lunii noiembrie, o partidă test World Rugby, Tonga. Meciul care va avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf de la ora 17:30 (live TVR 1) se va disputa fără spectatori. Antrenorul Stejarilor, Andy Robinson a vorbit obiectivul trasat cu reprezentativa Ikale Tahi și despre echipa care pregătește acest meci, o echipă mult diferită de cea aflată în stagiu pentru primele două meciuri, jucătorii din Franța și cei de la Baia Mare întorcându-le la echipele de club.

Două meciuri, două victorii în această lună pentru România. Cum este echipa?
Echipa este pregătită pentru următorul meci, suntem mulțumiți de ceea ce am reușit până acum, mă refer meciurile din această toamnă cele două victorii și faptul că am făcut progrese în ceea ce privește planul de joc, dar trebuie să trecem peste asta și să fim 100% concentrați pe următorul meci. Tonga este cu siguranță cel mai puternic adversar pe care îl vom întâlni în această serie de trei meciuri, este o echipă foarte bună, au avut câteva meciuri  grele cu echipe atât din Tier 1, cât și din Tier 2, de aceea trebuie să continuăm să muncim mult în zonele noastre de joc, în apărare și în atac. Avem câțiva jucători noi care s-au alăturat echipei , s-au integrat foarte bine, este o oportunitate pentru ei să arate că pot și își doresc să joace pentru România.

Este un lot total diferit față de cea din primele meciuri, cu mulți jucători tineri, aflați înaintea debutului pentru România. Care este ideea acestei selecții?
Primul lucru este că nu avem pentru această partidă jucătorii din Franța, a fost una dintre probleme cu care ne-am confruntat de la început, însă mi-am dorit ca ei să vină pentru Uruguay și Țările de Jos, pentru Rugby Europe Championship pentru că era un meci foarte important în vederea campaniei de calificare la Cupa Mondială. Întotdeauna negociem cu cluburile lor și asta a fost înțelegerea, să vină pentru primele două partide. Am crezut că vom avea pentru meciul cu Tonga și jucătorii de la Baia Mare, sunt dezamăgit că nu s-a întâmplat asta, nu sunt aici să joace pentru România, însă respectăm faptul că sunt cu echipa de club în acest turneu internațional în Africa de Sud, ni s-a cerut să le dăm drumul pentru acest turneu.

 

Ce ne propunem pentru acest meci cu Tonga?
Obiectivul rămâne întotdeauna același, să câștigăm, să-i vedem acum  pe jucătorii care au această oportunitate de a juca, să vedem cum evoluează pentru echipă și cum se integrează în planul de joc pe care îl avem.  Ne dorim ca fiecare să dea tot ce poate pentru că în momentul în care a pus tricoul echipei naționale pe el, să se ridice la înalțimea lui și să aibă cea mai bună evoluție. Sper că au încredere în ei înșiși și sunt pregătiți de acest meci foarte fizic cu Tonga.

În lotul convocat se regăsesc și patru jucători de U20 care au revenit de la Campionatul European. Cum s-au integrat în echipă?
Este bine pentru noi să îi vedem pe acești tineri jucători, sunt foarte încrezători în urma meciurilor bune făcute în Portugalia, iar eu sunt bucuros că am această colaborare foarte bună Marius Tincu și am vorbit despre acești jucători. Mi-am dorit mult să îi văd aici, în mijlocul echipei, în această atmosferă, să vorbesc cu ei, să lucrăm cu ei pe anumite aspecte ale jocului pe care le dorim să le îmbunătățim pe viitor. Toți au venit foarte deschiși, dornici să învețe, s-au pregătit foarte bine.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile