Argentina a luat bonusul ofensiv la Durban

In ultima partida din cadrul The Rugby Championship, la Durban, Argentina obtinut o victorie istorica avand in vedere ca succesul Los Pumas a fost primul in fata Africii de Sud si primul in deplasare de cand participa in aceasta competitie.

Los Pumas au inceput in forta si la prima actiune de atac Imhoff a depasit apararea gazdelor, iar Bosch a finalizat langa but, astfel ca sarcina lui Hernandez nu a fost dificila de a face ca tabela de marcaj sa indice 7-0 inca din minutul 2.

Cu avantajul luat inca din start sud-americanii au prins curaj si pana in minutul 30 Imhoff a mai marcat doua eseuri la care Springboks nu au avut puterea de a replica decat prin penalitatile lui Pollard, Argentina dominand atat pe inaintare, cat si la jocul pe trei sferturi.

Pana la pauza dintr-o tresarire de orgoliu s-a nascut prima incercare a elevilor lui Heyneke Meyer, avandu-l ca autor pe De Jager si astfel, dupa primele 40 de minute avantajul argentinienilor a fost de 27-13, la ultima faza Bosch concretizand o penalitate de la centrul terenului.

Imediat dupa reluare Argentina a beneficiat de o lovitura de pedepsa, pe care a jucat-o inteligent la mana si Imhoff a semnat hat-trickul, la care a fost nevoie de o cursa a lui Le Roux in stilul sau caracteristic, pentru ca scorul sa nu ia proportii.

In ultimele 20 de minute s-a intrat cu rezultatul de 37-20 in urma unui dropgol izbutit de Bosch si in ciuda efortului facut de sud-africani acestia au reusit o singura data sa strapunga defensiva adeversa prin Habana, prea tarziu insa pentru a mai putea schimba soarta partidei.

Argentina s-a impus cu rezultatul de 37-25 si a obtinut prima victorie in deplasare de cand participa in The Rugby Championship, acesta fiind si primul sezon in care pumele au evitat ocuparea ultimei pozitii in clasamentul final.

Kings Park, Durban: Africa de Sud-Argentina 25-37 (13-27)
Au marcat: De Jager-e, Le Roux-e, Habana-e, Pollard-2tr, 2lp, respectiv Bosch-e, Imhoff-3e, Hernandez-4tr, Bosch-lp, dg
Africa de Sud: 15. Willie le Roux, 14. Jesse Kriel, 13. Jean de Villiers (C), 12. Damian de Allende, 11. Bryan Habana, 10. Handré Pollard, 9. Ruan Pienaar, 8. Schalk Burger, 7. Marcell Coetzee, 6. Heinrich Brüssow, 5. Lood de Jager, 4. Eben Etzebeth, 3. VIncent Koch, 2. Bismarck du Plessis, 1. Tendai Mtawarira.
Rezerve: 16. Adriaan Strauss, 17. Trevor Nyakane, 18. Marcel van der Merwe, 1.9 Pieter-Steph du Toit, 20. Siya Kolisi, 21. Cobus Reinach, 22. Pat Lambie, 23. Lwazi Mvovo.

Argentina: 15. Joaquin Tuculet, 14. Horacio Agulla, 13. Marcelo Bosch, 12. Jeronimo de la Fuente, 11. Juan Imhoff, 10. Juan Martin Hernandez, 9. Tomas Cubelli, 8. Leonardo Senatore, 7. Juan Manuel Leguizamon, 6. Pablo Matera, 5. Tomas Lavanini, 4. Guido Petti, 3. Nahuel Tetaz Chaparro, 2. Agustin Creevy (C), 1. Marcos Ayerza.
Rezerve: 16. Julian Montoya, 17. Lucas Noguera, 18. Matias Diaz, 19. Matias Alemanno, 20. Tomas Lezana, 21. Martin Landajo, 22. Santiago Gonzalez Iglesias, 23. Lucas Amorosino.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile