Au fost prezentate cele doua trofee ale European Rugby Champions Cup respectiv European Rugby Challenge Cup

Saptamana viitoare se va da startul in cele doua competitii continentale intre-cluburi, European Rugby Champions Cup respectiv European Rugby Challenge Cup aflate la primul sezon in noul format, motiv pentru care au fost prezentate trofeele care vor reveni echipelor castigatoare.

Astfel au fost create doua trofee unice si atractive ca design in conformitate cu telul spre care tind competitiile la nivel de cluburi, placate cu argint si aur de 18 k ele sunt opera unui renumit bijutier din Londra, Thomas Lyte.

Trofeul care va fi decernat castigatoarei European Rugby Champions Cup imbina traditia si istoria competitiei avand ca simboluri principale o stea de aur care reprezinta Europa alte 20 de stelute gravate fiind cele 20 de echipe participante la competitie.

La baza trofeului care este aurita sunt inscriptionate numele echipelor care incepand cu prima editie, 1995-1996, au cucerit titlul de campioana si anume: Toulouse, Leinster Rugby, Leicester Tigers, Wasps, Munster Rugby, RC Toulon, Bath Rugby, Brive, Northampton Saints si Ulster Rugby. Trofeul are o greutate de 13,5 kg si o inaltime de 70 de centimetri.

Trofeul European Rugby Challenge Cup, inalt de 60 de centimetri, in greutate de 10 kg are ca particularitati coloanele care la capete sunt ornate cu stelute sustinand un balon de rugby simbolizand aspiratiile catre care se doreste sa ajunga aceasta competitie.

Noul sezon din competitiile continentale inter-cluburi va debuta joi 16 octombrie cu partida Gloucester-Brive contand pentru European Rugby Challenge Cup, o zi mai tarziu vor intra in lupta si Lupii Bucuresti care vor evolua pe Kingston Park avandu-i ca adversari pe Newcastle Falcons.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile