Au fost stabilite orele de disputare ale meciurilor pe care Romania le va juca pe teren propriu

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru a relua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019, odata cu inceperea returului Rugby Europe International Championship. Stejarii vor disputa cinci partide in competitia europeana, trei pe teren propriu si doua in deplasare. In aceste zile, au fost stabilite orele de incepere ale partidelor care vor avea loc la Cluj si la Buzau.

Astfel, Romania va debuta in noul sezon competitional pe 10 februarie, la Cluj, cu Germania, partida fiind programata la ora 16:00. Si al doilea meci care va avea loc la Cluj, cu Rusia, de pe 3 martie, are aceeasi ora de incepere, 16:00. Ultima partida pe care Stejarii o vor disputa pe teren propriu, la Buzau, cu Belgia, va incepe la ora 13:00. Toate intalnirile vor fi transmise in direct de Telekom Sport, partenerul media al Federatiei Romane de Rugby.

Stejarii din campionatul intern au avut saptamana trecuta un stagiu de pregatire in Bucuresti, echipa urmand a se reuni pe 4 februarie, la Cluj, pentru a pregati  primul meci al anului. Lotul stabilit de staff-ul tehnic va fi anuntat zilele urmatoare. Tot in zilele urmatoare vor fi puse in vanzare si biletele pentru aceste partide.

Sezonul 2016-2018, tur si retur, are o insemnatate majora pentru nationala de rugby a Romaniei, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia, din 2019, meciurile avand in acest sens o miza dubla, intrucat vor conta pentru ierarhia competitiei, asigurand in acelasi timp, in functie de locul ocupat, si biletul spre Japonia.

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2017:
10 februarie, Cluj
Romania – Germania, ora 16:00

18 februarie, Madrid
Spania – Romania, ora 13:45

3 martie, Cluj
Romania – Rusia, ora 16:00

10 martie, Buzau
Romania – Belgia, ora 13:00

18 martie, Tbilisi
Georgia – Romania, ora 11:05

Stejarii se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia din 2019 in urma rezultatelor pe care le vor obtine in sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:

– daca ocupa primul loc in Cupa Europeana a Natiunilor 2016/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor, 2016/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations, Samoa

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile