Baia Mare a câștigat la Cluj și rămâne lider în SuperLiga

Al doilea meci al etapei a VI-a din SuperLiga le-a adus față în față pe Universitatea Cluj și campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare. Deși maramureșenii porneau mari favoriți, clujeni au făcut un joc curajos, punând de multe ori sub presiune apărarea adversă. În final, Baia Mare s-a impus cu 46-14 (26-0), victoria cu bonus păstrându-i pe zimbrii în fotoliul de lider al competiției.

Având avantajul terenului propriu și cu dorința de a-și juca șansa în fața campioanei en-titre CSM Știința Baia Mare, Universitatea Cluj a avut un început de meci foarte bun. Chiar dacă în primele minute au rămas fără trei piese de rezistență din echipă: Marius Ferariu, Flaviu Damian și Dragoș Damian, accidentați, elevii lui Cristian Săun au avut momente de joc în care au jucat de la egal la egal cu maramureșenii. Presiunea constantă pusă pe aceștia și o apărare foarte bună au făcut ca primele puncte ale meciului să vină abia în minutul 30. După o gramadă în 22-ul clujean și un schimb de pase între Paul Popoaia și Mihai Lămboiu, ultimul culcă balonul în terenul de țintă, Dorin Manole transformă pentru 7-0. Un minut mai târziu, Adrian Apostol reușește o intercepție profitând de o neînțelegere între doi adversari și marchează a doua încercare, transformată de Manole, 14-0. Sărbătoritul zilei în tabăra maramureșeană, Paul Popoaia își trece și el în cont un eseu, după o cursă spectaculoasă de-a lungul căreia a trecut de mai mulți adversari, Manole transformă pentru 21-0. Înainte de intrarea la vestiare, zimbrii își asigură bonusul ofensiv marcând al patrulea eseu prin Sikuea Taliauli care face o cursă solitară de la centrul terenului, 26-0 fiind și scorul pauzei.

Clujul nu depune armele și repriza secundă îi găsește pe ardeleni în atac, cu mai multe șanse de a trece linia de țintă însă de fiecare dată apărarea bună a zimbrilor îi forțează să greșească. Efortul lor este răsplătit în minutul 57 când Paul Herman reușește eseul, iar Alexandru Harasim transformă pentru 26-7. Baia Mare revine și în câteva minute mai pune 10 puncte pe tabelă, prin eseul lui Iulian Hartig, transformat de Alexandru Bucur, cel din urmă adăugându-și în cont și o penalitate, 36-7. Finalul de meci îi găsește pe clujeni în atac, aceștia reușind încă un eseu prin Cristian Murgoci, tranformat de Harasim, 36-14. Cei care închid însă tabela sunt oaspeții care mai adaugă încă 10 puncte, scenariu de dinainte repetându-se: Iulian Hartig -eseu, iar Bucur transformă și reușește încă trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă, 46-14.

În etapa următoare, Universitatea Cluj se va deplasa la București pentru a întâlni pe CS Dinamo, iar Baia Mare va disputa la Timișoara derby-ul rundei, cu vicecampioana României.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile