Baia Mare câștigă în fața Timișoarei, CSM Constanța debut cu victorie în #LigadeRugby

Liga Națională de Rugby a continuat astăzi cu două noi partide. În Grupa 1, campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare s-a impus cu bonus ofensiv în fața SCM USV Timișoara, 40-10, în timp ce debutanta în această competiție, CSM Constanța a câștigat primul meci disputat în această ediție, 28-9, pe terenul celor de la RC Gura Humorului.

Partida de pe Arena Zimbrilor a început cu un joc mai bun al Timișoarei, care a fost mai prezentă în atac, cu incursiuni în 22 -ul băimărean fără a se apropia însă periculos de terenul de țintă. Cei care deschis scorul au fost gazdele, după câteva minute de tatonare în terenul bănățean, Paul Popoaia pătrunde pentru a marca primul eseu al partidei, 5-0. Zimbrii rămân în 22-ul advers însă nu reușesc să găsească breșe. În replică, oaspeții pun presiune dar șarjele lui Alexandru Bucur și Marius Simionescu se opresc în apărarea gazdelor. Reușesc însă primele puncte pe tabelă, 3-0, penalitate Alin Conache, 5-3. Baia Mare răspunde din nou cu un eseu, marcat de Sione Fakaosilea, după un contraatac inițiat de Sikuea Taliauli, Popoaia transformă, 12-3.
Ultimele 10 minute ale primei reprize o readuc pe Timișoara în atac, după un mol de margine, Eugen Căpățînă reușește să culce balonul în terenul de țintă, Conache transformă, 12-10. Exact înainte de intrarea la vestiare, Baia Mare forțează un nou eseu, Jason Tomane pătrunde în forță, însă este placat la o palmă de terenul de țintă. Pressingul acestor dă însă rezultate, Florian Roșu marchează încercarea, transformă Popoaia, 19-10, scorul pauzei.

Repriza a doua este dominată în totalitate de maramureșeni care încep în forță cu un eseu marcat de Levan Papidze, care a fost desemnat și jucătorul meciului, Popoaia transformă pentru 26-10. Mai mult, gazdele profită de superioritatea numerică de pe teren, după eliminarea temporară a lui Alexandru Bucur și marchează din nou prin Mate Dardzulidze, transformă Popoaia, 33-10. Raportul de forțe se echilibrează după ce și Ștefan Iancu vede cartonașul galben. Timișoara leagă minute bune de joc însă nu reușește să treacă de apărarea zimbrilor. Aceștia mută din nou jocul în 22-ul bănățean și după un pressing îndelungat reușesc un nou eseu, tot prin Papidze, iar Popoaia transformă, 40-10. Pe finalul partidei, Alexandru Alexe vede cartonașul galben, Timișoara încearcă să profite de avantajul numeric de pe teren însă nu are forță să pună noi puncte pe tabelă. Din contră, pierde și ea un jucător, Simionescu eliminat cu cartonaș galben. 40-10, scor final, iar Baia Mare obține și bonusul ofensiv.

Victorie la debut pentru Constanța
A doua partidă a zilei a avut loc în Grupa a 3-a, unde s-a disputat restanta din etapa a III-a, dintre RC Gura Humorului și CSM Constanța, echipă care își face astfel debutul în Liga Națională de Rugby. Cu nu mai puțin de 18 jucători de U20 în echipă, constănțenii au început în forță punând presiune pe apărarea humoreană, reușind să deschidă scorul printr-o lovitură de pedeapsă, 3-0. Humor a egalat, 3-3, însă constănțenii s-au desprins din nou, 6-3. Deși până la pauză ambele echipe au avut posibilitatea să pună puncte pe tabelă, scorul a rămas nemodificat. Gazdele au început mai bine partea a doua și au egalat, 6-6. Încet, încet oaspeții au început să domine jocul, presiunea lor determinându-i pe humoreni să facă numeroase greșeli în apărare, astfel că după încă două penalități, CSM s-a distanțat la 15-6. Humor a redus ecartul tot printr-o penalitate, 15-9, însă jucătorii lui Nicolae Radu Mocanu reușesc să-și impună jocul. Încă două penalități, 21-6, pentru a încheia partida cu un eseu, transformat, 28-9, scor final.

Au marcat pentru RC Gura Humorului: Mihai Daraban – 3 lovituri de pedeapsă, respectiv Ionuț Sava – 5 lovituri de pedeapsă, Marian Muntianu – 1 transformare, Iulian Manole – un eseu pentru CSM Constanța
Jucătorul meciului: Mario Arvinte

Mâine are loc ultimul meci din grupă, CS Știința Petroșani întâlnește pe CS Politehnica Iași. Partida dintre RC Grivița UNEFS și CSM Galați nu s-a disputat, oaspeții câștigând la masa verde cu 5-0. Bucureștenii au numeroși jucători accidentați în lot, iar gălățenii nu au putut reprograma întâlnirea.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile