Cupa României, ediția 2021, a ajuns la faza semifinalelor

Vineri și sâmbătă, 27 și 28 august, sunt programate a se disputa partidele din semifinalele Cupei României, pe Arena Zimbrilor, Știința Baia Mare o va întâlni pe Dinamo București (ora 17:00, în direct pe TVR Cluj și Rugby TV ), iar în Complexul Ghencea, Steaua București pe SCM Timișoara (ora 12:00, în direct pe TVR 1 și Rugby TV).

În ordine cronologică, prima semifinală va avea loc vineri. Deținătoarea trofeului și campiona en-titre, Știința Baia Mare se va afla față în față cu Dinamo București. Băimărenii au câștigat Grupa A, devansându-le pe SCM Timișoara și Universitatea Cluj, iar Dinamo București a terminat pe poziția secundă în Grupa B, în spatele eternei rivale, Steaua București.

De-a lungul anilor cele două echipe au s-au întâlnit de cinci ori în semifinale. Trei victorii au revenit maramureșenilor, în 1999, 2006 și 2016, în timp ce bucureștenii s-au impus în 2001 și 2002. Dacă pentru Știința Baia Mare această partidă vine după un joc la Timișoara, Dinamo va avea prima partidă de la reluarea competiției. Chiar și în aceste condiții partida de pe Arena Zimbrilor se anunță una disputată, ultimul duel direct între cele două echipe, din SuperLiga, fiind o dispută spectaculoasă, cu multe puncte, când băimărenii au câștigat cu 46-27.

Sâmbătă, în cea de-a doua semifinală, Steaua București, câștigătoare a Grupei B, va fi gazdă în virtutea acestui rezultat și o va întâlni pe SCM Timișoara, locul secund în Grupa A. Dacă roș-albaștrii nu au avut mari emoții în a câștiga grupa din care au făcut parte, timișorenii s-au luptat până la final cu Știința Baia Mare, înfrângerea din tur, însă, s-a dovedit insurmontabilă în returul de pe malurile Begăi.

În ultimii zece ani, Steaua București și SCM Timișoara au disputat cinci semifinale. Trei consecutive, 2010, 2011, 2012, două câștigate de militari, una de bănățeni. Apoi, în 2016, SCM Timișoara s-a impus categoric, 36-7, pentru ca în 2019, pe teren neutru, la Cluj-Napoca, tot aceștia să câștige, cu 17-13. Legat de istoricul partidelor dintre cele două echipe, merită subliniat că în SuperLiga, SCM Timișoara a câștigat două semifinale disputate chiar în Ghencea, 12-5 în 2017 respectiv 21-20 în 2020.

SEMIFINALE CUPA ROMANIEI

Vineri, 27 august, ora 17:00
Arena Zimbrilor
CSM Știința Baia Mare – CS Dinamo, live TVR Cluj & Rugby TV
Arbitri: Robert Diaconescu, Dragoș Preda, Victor Ioniță, nr. 4 Teodor Buzato
TMO: Răzvan Vasiliu
CCOB: Nicolae Frâncu

Sâmbătă, 28 august, ora 12:00
Stadionul Ghencea
CSA Steaua – SCM Timișoara , live TVR 1 & Rugby TV
Arbitri: Cristian Șerban, Alexandru Ionescu, Răzvan Ștefan, nr. 4 Cristian Rotaru
TMO: Emanuel Gorodea
CCOB: Mihai Irimia

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile