Baia Mare este campioana in 2010

Baia Mare a castigat Divizia Nationala de Seniori

Baia Mare a castigat al doilea titlu consecutiv dupa ce a invins in finala Steaua. Partida a fost extrem de disputata, fiind nevoie de doua reprize de prelungire pentru desemnarea campioanei.

In minutul 21 Danut Dumbrava a transformat o lovitura de pedeapsa acordata echipei Steaua dupa o duritate la Florin Ionita. Ionut Budusanu a restabilit egalitatea, 9 minute mai tarziu, tot din lovitura de pedeapsa pentru ca in faza urmatoare Danut Dumbrava sa rateze o tentativa de dropgol. Arbitrul intalnirii a intors faza la infractiunea anterioara iar Danut Dumbrava a reusit alte 3 puncte pentru Steaua din lovitura de pedeapsa.

In minutul 35 Ionut Budusanu a beneficiat de o noua lovitura de pedeapsa dupa o infractiune a jucatorilor stelisti la baimareanul Csaba Gal dar Danut Dumbrava a reusit dropgolul pentru o noua desprindere a echipei Steaua in minutul 38. La pauza scorul a fost deci 6-9 in favoarea echipei Steaua Bucuresti.

Imediat dupa reluarea meciului, in minutul 44, Danut Dumbrava transforma o noua lovitura de pedeapsa pentru Steaua si majoreaza diferenta pe tabela de marcaj la sase puncte: 6-12. In minutul 54, capitanul Stiintei Baia Mare, Mihai Macovei, reuseste culcarea balonului in terenul de tinta al echipei Steaua dupa gramezi repetate in apropierea buturilor steliste. Transformeurul echipei bucurestene, Danut Dumbrava, revine cu o noua lovitura de pedeapsa in minutul 59 si scorul devine 11-15.

In minutul 77 Stiinta Baia Mare reuseste un nou eseu dupa o actiune colectiva de atac si rastoarna scorul: 16-15. Ionut Budusanu reuseste transformarea si scorul devine 18-15 pentru Baia Mare. Acelasi Budusanu rateaza o lovitura de pedeapsa si oportunitatea de a desprinde echipa sa pe tabela de scor. La ultima faza a meciului in timpul regulamentar de joc arbitrul dicteaza lovitura de pedeapsa pentru Steaua iar Danut Dumbrava reuseste transformarea ei egaland scorul la 18.

In prima repriza de prelungiri Marcel Mihalache este eliminat temporar pentru duritati iar Ionut Dimofte a transformat lovitura de pedeapsa readucand Stiinta Baia Mare in avantaj: 21-18. In faza imediat urmatoare se acorda lovitura de pedeapsa pentru Steaua iar Danut Dumvrava executa din nou foarte bine restabilind egalitatea la 21.

In a doua repriza de prelungiri Stiinta Baia Mare primeste un eseu de penalizare pentru greseli tehnice repetate cu care revine la conducere iar Ionut Dimofte transforma din nou: 28-21 pentru Stiinta Baia Mare.

Declaratii

Eugen Apjok, antrenor Baia Mare: „A fost un meci greu cu un final pe care nu ni l-am dorit. Am sperat sa nu se repete jocul de anul trecut dar anul acesta a fost mai dureros, insa cu atat mai mult este mai frumos. Chiar cand Steaua a egalat eram convinsi ca vom castiga pentru ca am introdus in teren 7 jucatori apropiati valoric de titulari iar Steaua nu avea rezervele de valoarea noastra. Era clar ca pe final vor ceda, incepusera sa cedeze inca din prima repriza, era clar ca finalul ne va apartine.”

Mihai Macovei, capitan Baia Mare: „A fost o finala de vis pentru noi si suntem bucurosi ca ducem al doilea trofeu consecutiv in Maramures. Ne asteptam sa castigam titlul in cele 80 de minute, dar Dumnezeu a vrut sa castigam dupa prelungiri. Noi ne-am facut meciul greu, am facut multe greseli si asta ne-a costat. Daca eram mai atenti castigam meciul fara prelungiri.”

Marin Mot, antrenor Steaua: „Am pierdut patru titluri in patru ani consecutivi in conditiile in care in situatia aceasta precara ne zbatem sa facem un rugby de calitate. Din punctul nostru de vedere arbitrajul a influentat scorul partidei. Se pare ca intr-un fel se arbitreaza in emisfera nordica si altfel in emisfera sudica. Chiar cand a egalat Steaua am simtit ca nu se mai poate si ca atitudinea din teren e defavorabila Stelei. Cu orice arbitraj strain, impartial, Steaua ar fi castigat astazi.”

Stiinta Baia Mare – Steaua Bucuresti: 28-21
Stadion Arcul de Triumf – ora 15:30
Bilete vandute: 1.276
Arbitru: Radu Petrescu
Judecatori de margine: Horatiu Bargaunas, Danut Frasineanu
Arbitru nr. 4: Ionut Bodea
Arbitru video: Valeriu Toma
Observator federal: Daniel Mitrea

Marcatori
Stiinta Baia Mare: Mihai Macovei – eseu, Ionut Budusanu – lovitura de pedeapsa (2), transformare; Ionut Dimofte – lovitura de pedeapsa, transformare; Stefan Ciuntu – eseu; *eseu de penalizare
Steaua: Danut Dumbrava – lovitura de pedeapsa (6), dropgol

Stiinta Baia Mare: 15. Botezatu Ionut, 14. Ciuntu Stefan, 13. Gal Minya Csaba, 12. Dinis Vârtic Cristian, 29. Budusanu Ionut, 10. Dimofte Ionut, 9. Eva Florin, 8. Ene Constantin, 7. Macovei Mihai (C), 6. Bejan Marius, 5. Ursache Valentin, 4. Cirtiu Cosmin, 3. Bârlea Vasile, 2. Radoi Andrei, 1. Balan Cristian
Rezerve: 28. Dico Mihai, 17. Gorun Florin, 18. Hristache Ionut, 19. Buzatu Teodor, 20. Ailenei Vlad, 31. Botezatu Danut, 22. Gavriloaia Claudiu, 27. Stoica Cristian

Steaua Bucuresti: 15. Vlaicu Florian, 14. Ionita Florin, 13. Cazan Ionel, 12. Dascalu Robert, 11. Nainer Daniel, 10. Dumbrava Danut (C), 9. Diaconescu Grigoras, 8. Ianus Daniel, 7. Marinescu Bogdan, 6. Lucaci Viorel, 5. Necula Remus, 4. Tatu Cornel, 16. Baraulea Madalin, 2. Zebega Bogdan, 1. Nere Nicolae
Rezerve: 23. Mihalache Marcel, 22. Marinca Eduard, 18. Florescu Andrei, 17. Mocanu Cristian, 19. Melinte Laurentiu, 20. Patrascu Stefan, 35. Cracea Cristian, 30. Tanase Silviu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile