Belgia a produs surpriza, Romania se califica direct la Cupa Mondiala

Alaturi de intalnirea Georgia-Romania, in ultima etapa a editiei 2018 din Rugby Europe International Championship, Belgia a intalnit Spania pe care a invins-o surprinzator, in timp c e Rusia a reusit scorul rundei cu cele noua eseuri marcate in Germania.

La Bruxelles, pe stadionul Roi Baudouin, Belgia a primit vizita Spaniei, Los Leones avand neaparata nevoie de victorie pentru a-si consolida succesul impotriva Romaniei si a obtine calificarea directa la Cupa Mondiala din 2019. Inca din startul partidei s-a vazut ca leii iberici sunt apasati de miza acestui joc si diavolii negri au preluat initiativa.

Astfel dupa o prima jumatate de repriza Belgia a deschis scorul prin lovitura de pedeapsa a lui Vincent Hart, iar apoi, cateva minute mai tarziu acelasi Vincent Hart a majorat diferenta dupa ce in prealabil Jens Torfs a avut o buna oportunitate de a marca un eseu. Scorul a devenit 9-0 gratie jocului pragmatic al gazdelor, moment in care ibericii au irosit o tentativa de tinta.

Pana la pauza acelasi Vincent Hart a marit ecartul la 12-0 si Spania se vedea nevoita sa alerge dupa rezultat in partea secunda. Dupa reluare, Benat Auzqiu a vazut cartonasul galben si din nou Vicent Hart s-a afirmat din fata butului. Spanilolii au avut o tresarire de orgoliu prin eseul lui Gauier Gibouin dar tot Vincent Hart a stabilit scorul final.

Belgia s-a impus cu rezultatul de 18-10, obtinand astfel a doua victorie in istoria participarilor in Rugby Europe International Championship, reusind in premiera sa evite retrogradarea, in timp ce Spania a irosit sansa calificarii directe la Cupa Mondiala, acolo unde pe baza clasamentului editiilor 2017-2018 va fi prezenta Romania.

Pe stadionul din Koln, Germania nu a putut face fata nici Rusiei, ursii impunandu-se cu rezultatul de 57-3. Noua eseuri au fot trecute in dreptul echipei antrenate de Mark McDermott, autori Valery Tsnobiladze dubla, Anton Rudoy hat-trick, Dmitry Krotov, Alexander Budychenko si Alexy Mikhaltsov dubla, astfel ca Germania se vede obligata sa dispute barajul pentru evitarea retrogradarii impotriva Portugaliei.

Clasament Rugby Europe international Championship editia 2018:
1.Georgia-24p
2.Romania-14p
3.Spania-13p
4.Rusia-11p
5.Belgia-9p
6.Germania-0p

Clasament calificari Cupa Mondiala 2019:
1.Romania-29p-Calificata direct
2.Spania-26p-Calificata pentru Play-Off
3.Rusia-20p
4.Belgia-11p
5.Germania-8p

FOTO: ferugby.es

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile