Blue Bulls s-au calificat in semifinale invingand campionii en-titre Lions

Currie Cup.

Inaintea ultimei runde din sezonul regulat, Blue Bulls se aflau intr-o situatie deosebit de interesanta. O victorie le putea aduce calificarea in semifinale, iar o infrangere i-ar fi impins in barajul pentru evitarea retrogradarii.

Bulls au reusit insa o repriza secunda de vis pe Ellis Park din Johannesburg si au marcat patru incercari pentru victoria cu 50-29 in fata campionilor en-titre de la Golden Lions.

Pentru gazde Rhodes si Volmik au reusit cate un eseu, in timp ce pentru Bulls autorii incercarilor au fost Basson, Vermaark, A.Botha, Potgieter si A.Ndungane. M.Steyn cel care a dezamagit in Rugby Championship, a fost aproape de perfectiune ratand o singura tentativa de tinta din opt incercari.

Natal Sharks au terminat sezonul regulat pe prima pozitie gratie unei victorii, 42-3, in fata lui Griquas. Cinci incercari au reusit “rechinii” prin Reinach, Ludik, L.Mvovo, Mtembu si McLeod. Punctele echipei din Kimberley au fost reusite de Brummer din lovitura de pedeapsa. Partida a fost arbitrata de Jaco Peyper, sud-africanul desemnat sa conduca partida test dintre Romania si Japonia de pe 10 Noiembrie.

Western Province au invins pe Free State Cheetahs cu 36-15 si astfel Cheetahs vor fi nevoiti sa sustina barajul pentru evitarea retrogradarii. Western Province au dominat jocul reusind cinci eseuri semnate de J. de Villiers, Bekker, Vermeulen si Fourie de doua ori. Cheetahs au revenit doar pe final cand Uys si Snyman au reusit doua incercari tardive in minutele 76 si 80.

Semifinalele se vor disputa pe 20 Octombrie dupa programul:
Natal Sharks-Blue Bulls
Golden Lions-Western Proivince.

Pe 20 si 26 Octombrie vor avea loc cele doua dispute ale barajului pentru promovare/retrogradare intre Eastern Province Kings si Free State Cheetahs. Eastern Province Kings au castigat divizia secunda a Currie Cup, First Division, dupa ce in 14 partide nu au suferit nicio infrangere.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile