Calcutta Cup a ramas in posesia Angliei dupa succesul trandafirilor pe Murrayfield

Calcutta Cup.
Calcutta Cup.

O partida a marilor orgolii s-a disputat pe Murrayfield din Edinburgh, acolo unde Scotia si Anglia s-au intalnit in cea de-a doua etapa a Six Nations, partida contand si pentru trofeul Calcutta Cup.

Ambitia si daruirea nu au fost suficiente, scotienii demonstrand ca in acest moment nu pot pune probleme unei echipe bine organizate precum cea a Angliei, ciulinii nereusind la finalul celor 80 de minute de joc sa contabilizeze niciun punct in contul lor.

Partida a inceput cu Farrell ratand incredibil o penalitate tocmai din fata butului, pentru ca scorul sa fie deschis de mijlocasul la gramada Danny Care care, ca si in partida cu Franta, si-a demonstrat maiestria marcand din dropgol.

In replica scotienii au avut sansa egalarii, Laidlaw a trimis putin pe langa butul englez, pentru ca apoi, dupa o actiune sustinuta a trandafirilor, sa vina si prima incercare a partidei.

Dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta scotian, Care l-a deschis pe Burrell, centrul englezilor, cu un efort personal, reusind sa culce balonul, marcand astfel cel de-al doilea eseu personal la cea de-a doua selectie pentru trandafiri.

Farrell a transformat ducand scorul la 10-0, dupa care Laidlaw a avut o noua tentiva de tinta, mijlocasul la gramada scotian insa trimitand balonul in bara butului.

Farrell nu a prins o zi fasta, a mai ratat si el o penalitate, pentru ca apoi din acelasi procedeu sa inscrie alte trei puncte, rezultatul la pauza fiind: Scotia-Anglia 0-13.

In partea secunda cei care au marcat au fost tot englezii, dupa o faza in care balonul a circulat pe traseul Care-Nowell-Brown, fundasul lui Harlequins a patruns in terenul de tinta al gazdelor, marcand cel de-al doilea eseu al partidei.

Eseul a fost transformat de Farrell, iar partida s-a incheiat cu succesul Angliei, rezultat 20-0, ciulinii in partea secunda a jocului neavand nici macar sansa unei tentative de tinta care sa le aduca punctele de onoare.

Aceasta victorie a trandafirilor le-a adus si un nou succes in Calcutta Cup, trofeu pe care-l detin din 2009, fiind la cea de-a 66-a victorie in traditionala disputa cu Scotia.

In runda urmatoare Anglia va primi vizita Irlandei, neinvinsa in primele doua etape, pentru ca Scotia sa se deplaseze la Roma, unde va lupta contra Italiei in tentativa de a evita lingura de lemn a acestei editii a Six Nations.

Scotia-Anglia 0-20 (0-13)
Au marcat: Burrell (e), Brown (e), Care (dg), Farrell (2tr, lp)

Scotia: 15. Stuart Hogg, 14. Tommy Seymour, 13. Alex Dunbar, 12. Matt Scott, 11. Sean Lamont, 10. Duncan Weir, 9. Greig Laidlaw (c) 8. David Denton, 7. Chris Fusaro, 6. Ryan Wilson, 5. Jim Hamilton, 4. Tim Swinson, 3. Moray Low, 2. Ross Ford, 1. Ryan Grant.
Rezerve: 16. Scott Lawson, 17. Alasdair Dickinson, 18. Geoff Cross, 19. Jonny Gray, 20. Johnnie Beattie, 21. Chris Cusiter, 22. Duncan Taylor, 23. Max Evans.

Anglia: 15. Mike Brown, 14. Jack Nowell, 13. Luther Burrell, 12. Billy Twelvetrees, 11. Jonny May, 10. Owen Farrell, 9. Danny Care, 8. Billy Vunipola, 7. Chris Robshaw (c), 6. Tom Wood, 5. Courtney Lawes, 4. Joe Launchbury, 3. Dan Cole, 2. Dylan Hartley, 1. Joe Marler
Rezerve: 16. Tom Youngs, 17. MakoVunipola, 18. Henry Thomas, 19. Dave Attwood, 20. Ben Morgan, 21. Lee Dickson, 22. Brad Barritt, 23. Alex Goode.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile