Campioana en-titre, Toulon, invinsa categoric de Wasps in Champions Cup

Campioana en-titre, Toulon, invinsa categoric de Wasps in Champions Cup.

London Wasps a reusit o victorie entuziasmanta in cea de-a doua etapa din Champions Cup, englezii impunandu-se in fata campioanei ultimelor trei editii, Toulon, cu categoricul rezultat de 32-6, care le-a adus si punctul bonus ofensiv in clasament.

Grupa 1.
Saracens s-a impus cu bonus ofensiv in deplasarea efectuata pe Kingspan Stadium, Wyles, Goode, Taylor si Vunipola fiind autorii eseurilor londonezilor. Ulster a replicat doar prin Jackson, doua penalitati si un dropgol, astfel ca victoria a revenit celor de la Saracens cu rezultatul de 27-9.

Oyonnax, cu Vali Ursache prezent pe teren in partea secunda, a dat o replica consistenta lui Toulouse, de unde a plecat cu bonusul defensiv. Matanavou, Medard si Fickou au marcat cate un eseu pentru Toulouse, Martin si Cibray in contul lui Oyonnax, partida terminandu-se cu rezultatul de 24-18 in favoarea trupei antrenate de Ugo Mola.

Clasament:1.Saracens-9p,2.Tououse-4p,3.Oyonnax-1p,4.Ulster-0p

Grupa 2.
Sapte eseuri s-au consemnat in partida Exeter-Bordeaux, pe care englezii au castigat-o cu rezultatul de 34-19, obtinand si punctul bonus ofensiv. Pentru invingatori, Woodburn a semnat o dubla, celelalte doua reusite avandu-i ca autori pe Low si Whitten, de partea francezilor eseurile fiind marcate de Ducuing,Rey si Lesgourgues.

O partida spectaculoasa a avut loc pe Stade Marcel-Michelin, unde Clermont s-a impus cu rezultatul de 34-29 in fata lui Ospreys, francezii acontand cinci puncte in clasament, iar galezii atat bonusul ofensiv, cat si pe cel defensiv. Strettle a fost omul meciului cu doua eseuri pentru galben-albastri, Rougerie si Fofana avand si ei cate o finalizare in terenul de tinta advers. Tot patru eseuri a marcat si Ospreys prin Tipuric, Parry, Walker si Habbersfield.

Clasament:1.Ospreys-6p, 2.Clermont-5p, 3.Exeter-5p,4.Bordeaux-0p

Grupa 3.
Dupa prestatia buna din prima runda cand au cedat la mare lupta, galezii de la Scarlets s-au vazut din nou invinsi, de aceasta data la scor, 29-12, in partida cu Racing 92. Thomas si Rawlins au marcat cate un eseu pentru Scarlets, dar replica francezilor a constat in patru finalizari in terenul de tinta prin Machenaud, Rokocoko, Masoe si Andreu, astfel ca parizienii si-au acontat cinci puncte in clasament.

Nici Glasgow Warriors nu a rezistat pe propriul teren in disputa cu Northampton Saints, fiind invinsi cu rezultatul de 26-15. Eseurile lui Pisi si Tuala, dubla, au asigurat succesul englezilor, pentru scotieni cate o incercare fiind izbutita de Horne si Strauss.

Clasament:1.Northampton-8p,2.Racing92-5p,3.Scarlets-1p,4.Glasgow-0p

Grupa 4.
O singura partida s-a disputat in aceasta grupa, pentru italienii de la Treviso, Leicester Tigers dovedindu-se o nuca prea tare, astfel ca franciza din Guinnes Pro 12 nu a reusit decat punctele de onoare prin Ambrosini, autor a unei lovituri de pedeapsa. Leicester s-a impus cu rezultatul de 36-6, un eseu de penalizare si alte reusite semnate de Veainudubla, Betham si Bateman asigurand tigrilor bonusul ofensiv.

Clasament:1.Leiscester-10p,2.Munster-5p,3.Stade Francais-0p,4.Treviso-0p

Grupa 5.
De trei ori campiona in Champions Cup, Leinster nu se regaseste in acesta editie ,fiind la cea de-a doua infrangere. Pe Recreation Ground a suferit o noua infrangere franciza irlandeza, acolo unde Bath s-aimpus cu rezultatul de 19-16. Cum la eseuri a fost egalitate, cate o reusita de fiecare parte, Ford a asigurat succesul englezilor gratie celor cinci tentative de tinta concretizate, o transformare, trei penalitati si un dropgol.

Campionii en-titre, Toulon au pierdut la scor in partida de debut in acest sezon, la Londra pe terenul lui Wasps, gazdele dupa un joc entuziasmant impunandu-se cu rezultatul de 32-6. Hughes dubla, Jackson si Halai au marcat cele patru eseuri pentru bonusul ofensiv, Pelissie fiind autorul a doua lovituri de pedeapsa in contul francezilor.

Clasament:1.Wasps-9p, 2.Bath-4p,3.Leinster-1p,4.Toulon-0p

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile