Campioana RCM Timisoara incepe tare noul sezon primind vizita Stiintei Baia Mare

Sambata, cea de-a doua etapa a SuperLigii CEC Bank va debuta cu derby-ul dintre campioana si vicecampioana in exercitiu, confruntarea care in ultimele doua sezoane a decis soarta titlului in primului eslaon valoric, RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare.

Pentru timisoreni acest sezon va fi al unui nou inceput dupa despartirea de antrenorul care a adus in Banat doua titluri de campioana, Chester Williams, pe drumul inceput de acesta incercand sa continue conationalul acestuia Daniel De Villiers.

Misiunea acestuia nu va fi usoara pentru ca orice echipa care a atins cea mai inalta treapta a performantei de obicei cunoaste un recul din aceasta perspectiva, tehnicianul sud-african avand in primul rand de lucrat la nivel de motivatie.

Material de cea mai buna calitate exista la Timisoara, numai in acest an Eugen Capatana, Vali Popirlan, Stelian Burcea, Vali Calafeteanu, Madalin Lemnaru si Catalin Fercu fiind prezenti in fiecare partida a Stejarilor din Cupa Europeana a Natiunilor.

Dintre jucatorii din emisfera de sud , banatenii vor conta si in acest sezon pe aportul lui Sosene Anesi, Paula Kinikinilau, Morrison Randall, Nabalei Lemeki, Jack Umaga sau Stephen Shennan, lista noilor achizitii cuprinzandu-i pe Ionut Muresan, Andrei Mahu, Cristi Cornei si Marian Sabau.

Stiinta Baia Mare se va deplasa la Timisoara avand deja o partida disputata in prima etapa si ocazia de a lua pulsul inca din start principalei contracandidate la titlul de campioana, echipa in fata careia a cedat in ultimele sezoane fiind nevoita sa se multumeasca cu pozitia secunda.

Maramuresenii au dovedit in partida cu Dinamo ca raman o echipa puternica in care ambele compartimente isi aduc in egala masura aportul, un pachet de inaintare in forta, un mijlocas la deschidere inventiv si productiv dar si un transformer redutabil in persoana noii achizitii Samoa Luke.

De cand primul esalon valoric se disputa in formula SuperLiga CEC Bank, Timisoara si Baia Mare s-au intalnit de 13 ori bilantul general fiind echilibrat, cate sase victorii de fiecare parte si un rezultat de egalitate.

Ultima data cand zimbrii au plecat victoriosi din Banat a fost in 2011, pentru ca in sezonul precedent pe stadionul Gheorghe Rascanu timisorenii sa castige de fiecare data consemnandu-se un 12-10 in sezonul regulat si o victorie cu bonus ofensiv, 26-6 in Play-Off.

RCM Timisoara si Stiinta Baia Mare s-au aflat fata in fata pentru ultima data in finala SuperLigii CEC Bank de anul trecut, atunci pe Stadionul National Arcul de Triumf banatenii sa se impuna cu rezultatul de 25-19.

Amintind de sezonul precedent mai trebuie spus ca maramuresenii nu au reusit decat o victorie in cinci partide, trei revenind timisorenilor, una terminandu-se la egalitate, amintirea acelor dispute pastrand jocul pe treisferturi a campioanei si ucigatorul mol de margine al zimbrilor, procedeu prin care acestia au marcat galben-albastrilor patru eseuri.

Palmaresul intalnirilor RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare in SuperLiga CEC Bank:

2011
RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare 3-19(Sezonul Regulat)
Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara 45-12(Sezonul Regulat)
Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara 24-22(Semifinale)

2012
Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara 19-7(Sezonul Regulat)
RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare 29-7(Sezonul Regulat)
RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare 19-13(Play-Off)
Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara 24-9(Play-Off)
RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare 16-6(Finala)

2013
RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare 12-10(Sezonul Regulat)
Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara 18-18(Sezonul Regulat)
RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare 26-6(Play-Off)
Stiinta Baia Mare-RCM Timisoara 21-16(Play-Off)
RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare 25-19(Finala)

Partida RCM Timisoara-Stiinta Baia Mare se va disputa sambata 5 aprilie pe stadionul Gheorghe Rascanu cu incepere de la ora 11:00 putand fi urmarita in direct pe TVR 2.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile