Campion al Diviziei A si component al Romaniei U20, Marius Ioana: „Convocarea la lotul national reprezinta o onoare pentru mine”

Nationala de U20 a Romaniei a incheiat si ultimul stagiu de pregatire pentru participarea la World Rugby U20 Trophy, competitie ce va avea loc la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, intre 28 august si 9 septembrie. Lotul final care va cuprinde cei 26 de jucatori care vor participa la competitie va fi stabilit in aceste zile de catre staff-ul tehnic, Stejareii urmand sa se reuneasca saptamana viitoare.

Printre jucatorii care se afla in lotul extins este si Alexandru-Marius Ioana (1,78m si 78 kg) ce acopera atat postul de aripa, cat si pe cel de centru. Jucatorul care evolueaza in Divizia A, in cel de-al treilea esalon valoric din rugbyul romanesc, la RC Grivita, a fost remarcat de catre antrenorul principal Danie de Villiers în timpul finalei din urma cu doua luni, castigata de Grivița cu 25-7 în fata Sportului Studențesc. Convocat în primul stagiu de pregătire în luna iulie, Alex s-a adaptat repede la cerințele antrenorilor, fiind o opțiune serioasă pentru linia de treisferturi.

Intr-un interviu acordat blogului „Rugby Grivita”, acesta a vorbit despre pregatirea si stagiile facute cu Romania U20.

Marius, in primul rand felicitari pentru selectionarea la lotul national U20. Povesteste-ne, in cateva cuvinte, ce inseamna aceasta experienta pentru tine?
– Convocarea la lotul national, in contextul unui campionat mondial Junior World Trophy, reprezinta o onoare pentru mine si in acelasi timp o noua provocare din toate punctele de vedere, tehnic, fizic si moral, deoarece se impune un anumit nivel de performanta si de responsabilitate, avand in vedere faptul ca reprezinti Romania.

– Consideri ca succesul din finala Diviziei A, cu Sportul Studentesc, si eseul marcat te-au ajutat sa intri in atentia staff-ului de la echipa nationala?
– In primul rand, faptul ca am fost acceptat de echipa de Seniori a Grivitei sa joc ca titular in finala cu Sportul Studentesc a constituit un punct de plecare in convocarea mea la echipa nationala.

– Cum si cat muncesc la lot tinerii jucatori care viseaza sa calce pe urme unor Vlaicu, Surugiu, Macovei sau, de ce nu, Van Heerden?
– Intensitatea si ritmul antrenamentelor sunt foarte ridicate avand la baza un program bine stabilit, in care nu faci altceva decat pregatire pentru jocul de rugby si majoritatea dintre cei selectionati doresc sa isi depaseasca limitele pentru a ajunge sa joace la un nivel cat mai ridicat.

– Ai fost titular in amicalul cu Dinamo. Cum ti s-a parut meciul?
– Din punctul meu de vedere, meciul cu Dinamo a fost un meci test, in care am incercat sa punem in aplicare sistemul de joc al echipei pentru a putea evalua nivelul actual de joc, si sigur este nevoie de o imbunatatire din punct de vedere al respectarii planului de joc.

– Despre mini-turneul din Italia si amicalul cu echipa Academiei de Rugby a Italiei ce ne poti spune?
– Consider ca am intalnit o echipa foarte bine pregatita atat din punct de vedere fizic cat si tehnic, practic ceea ce era de asteptat fiind o academie regionala de rugby a Italiei, cu o baza sporitva care indeplinea toate conditiile in ceea ce priveste terenurile de joc, sala de forta si toate echipamentele necesare unor pregatiri specifice antrenamentelor de rugby. In ceea ce priveste meciul in sine, din pacate nu cred ca ne-am indeplinit obiectivele (n.r. – Romania a cedat cu 1-7 la eseuri inscrise) deoarece nu am reusit sa punem in aplicare planul de joc stabilit in cadrul antrenamentelor.

– Urmeaza decizia finala. Crezi ca ai calitatile necesare pentru a face parte din lot la World Rugby U20 Trophy?
– Asa cum am mai precizat, convocarea la lotul national reprezinta o noua provocare pentru mine si incerc sa fac fata la nivelul cerintelor necesare unui asemenea campionat, dar majoritatea dintre cei convocati au calitati sportive deosebite, iar decizia finala de stabilire a echipei apartine antrenorului impreuna cu staff-ul tehnic.

Puteti citi tot interviul aici

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile