In Campionato Eccellenza s-au decis semifinalele

In Campionato Eccellenza s-au decis semifinalele.

In Campionato Eccellenza s-a disputat ultima etapa a sezonului regulat,in urma rezultatelor inregistrate situatia la varful clasamentului nu a suferit modificari, astfel ca pentru faza semifinalelor s-au calificat in ordine Rovigo, Calvisano, Padova si Mogliano.

Calvisano a avut o partida relativ usoara pe propriul teren in compania lui Fiamme Oro, Florin Surugiu a fost titular pe postul de mijlocas la gramada, iar Florin Vlaicu a intrat in mintul 77 cand l-a inlocuit pe Alberto Bergamo, galben-negrii impunandu-se cu rezultatul de 21-12. In ciuda victoriei, Calvisano nu a reusit sa o devanseze pe Rovigo si a terminat pe pozitia secunda in clasamentul sezonului regulat.

Ocupantele locurilor trei si patru, Padova, pentru care pilierul George Iacob a fost titular, respectiv Mogliano s-au intalnit in derbyul etapei, victoria revenind alb-albastrilor cu rezultatul de 33-5, care au obtinut astfel si punctul bonus ofensiv. Ambele echipe s-au calificat in semifinale la un ecart considerabil fata de principalele urmaritoare Viadana, San Dona si Fiamme Oro.

 L’Aquila a pierdut la ultima apartie in Campionato Eccellenza, 33-7 pe terenul lui San Dona, din sezonul urmator urmand sa evolueze in esalonul secund. Pentru L’Aquila, Petru Tamba si Vlad Badalicesu au fost titulari, Dennis Perju rezerva, de parte cealalta, la San Dona, Bogdan Iovu a facut parte din primul XV fiind inlocuit in repriza secunda.

De pe prima pozitie a clasamentului s-a calificat in semifinale Rovigo, care a invins in deplasare la Piacenza, rezultat 65-14, intr-o alta partida Viadana impunandu-se la scor, 41-10, pe terenul lui Lazio. Semifinalele se vor disputa in dubla mansa, Calvisano urmand sa o intalnesca pe Padova, un duel in care Florin Surugiu si Florin Vlaicu vor evolua impotriva echipei lui George Iacob, iar Rovigo se va confrunta cu Mogliano pentru accesul in finala.

Clasament:
1.Rovigo-75p
2.Calvisano-72p
3.Padova-58p
4.Mogliano-56p
5.Viadana-43p
6.San Dona-43p
7.Fiamme Oro-40p
8.Lazio-25p
9.Piacenza-14p
10.L’Aquila-9p

Programul semifinalelor:
Mogliano-Rovigo (14 mai, mansa tur / 21 mai, mansa retur)
Padova-Calvisano (15 mai, mansa tur / 22 mai, mansa retur)

FOTO: Rugby Calvisano Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile