Canada a facut un pas important pentru calificarea la Cupa Mondiala

Canada.
Canada.

Statele Unite si Canada s-au intalnit la Charleston in prima partida a dublei manse contand pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2015.

Viitoarea adversara a Stejarilor, Canada, pe care o vom intalni intr-o partida test la Bucuresti pe 16 noiembrie, s-a impus categoric cu 27-9 luand o optiune serioasa in privinta calificarii la Cupa Mondiala.

Inca din debutul partidei mijlocasul la gramada Phil Mack a penetrat apararea gazdelor, dupa un balon de urmarire trimis inteligent si recuperat tot de el pentru a marca prima incercare. Pritchard a transformat si canadinienii porneau cu un avans de sapte puncte.

Ecartul s-a marit in minutul 14, atunci cand fundasul canadienilor Pritchard a concretizat o penalitate ducand scorul la 10-0 in favoarea frunzei de artar.

Prima repriza s-a incheiat cu oaspetii in avantaj de 13-0, acelasi Pritchard reusind sa mai aduca trei puncte dintr-o lovitura de pedeapsa.

Repriza secunda a inceput cu fundasul americanilor, Wyles aducand primele puncte in contul gazdelor, lovitura sa de pedeapsa moficand tabela de marcaj la 13-3 in favoarea Canadei.

In minutul 50 a venit si cea de-a doua incercare a canadienilor, dupa o presiune in fata terenului de tinta al americanilor, uvertura Herry Jones a gasit bresa in defensiva si a inscris, transformarea lui Pritchard ducand scorul la 20-3.

Wyles a redus din diferenta zece minute mai tarziu, dar in replica oaspetii au marcat o noua incercare prin aripa Van der Merwe, eseu transformat de Pritchard iar scorul devenea 27-6.

Rezultatul final a fost stabilit de o lovitura de pedepasa concretizata de Wyles, Canda impunandu-se in Statele Unite cu 27-9.

Cu un avantaj de 18 puncte Canada poate privi cu incredere catre mansa secunda care se va disputa pe 24 august, mai ales ca in calitate de gazda purtatorii frunzei de artar vor primi vizita Statelor Unite la Toronto pe BMO Field.

Calificari Cupa Mondiala 2015
Statele Unite-Canada 9-27 (0-13)
Charleston
Au marcat: Wyles(3lp) respectiv Mack (e), Jones (e), Van der Merwe (e), Pritchard (3tr, 2lp)

Statele Unite:15.Chris Wyles, 14.Takudzwa Ngwenya, 13.Seamus Kelly, 12.Andrew Suniula, 11.Blaine Scully, 10.Toby L’Estrange, 9.Mike Petri, 8.Todd Clever (c), 7.Peter Dahl, 6.Scott LaValla, 5.Samu Manoa, 4.Louis Stanfill, 3.Eric Fry, 2.Chris Biller, 1.Shawn Pittman
Rezerve: 16.Zach Fenoglio, 17.Titi Lamositele, 18.Phil Thiel, 19.Brian , 20.Cameron Dolan, 21.Robbie Shaw, 22.Folau Niua, 23.Roland Suniula

Canada: 15.James Pritchard, 14.Matt Evans, 13.Ciaran Hearn, 12.Nick Blevins, 11.DTH van der Merwe-, 10.Harry Jones, 9.Phil Mack, 8.Aaron Carpenter (c), 7.John Moonlight, 6.Tyler Ardron, 5.Jamie Cudmore, 4.Jebb Sinclair, 3.Jason Marshall, 2.Ryan Hamilton, 1.Andrew Tiedemann
Rezerve: 16.Ray Barkwill, 17.Tom Dolezel, 18.Doug Wooldridge, 19.Tyler Hotson, 20.Nanyak Dala, 21.Sean White, 22.Nathan Hirayama, 23.Phil Mackenzie

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile