Canada, invinsa la debutul in Pacific Nations Cup

Au inceput partidele din cadrul World Rugby Pacific Nations Cup editia 2015, la care participa sase natiuni, Canada, Fiji, Japonia, Samoa, Statele Unite si Tonga, intr-o prima faza acestea fiind impartite in doua grupe, dupa care urmeaza partidele pentru stabilirea clasamentului final.

Canada, una dintre adversarele Stejarilor la Cupa Mondiala, a primit pe Avaya Stadium din San Jose replica Japoniei, doar doua lovituri de pedeapsa concretizate de elevii neozeelandezului Kieran Crowley ducand la o infrangere cu rezultatul de 20-6.

Desi i-au avut in teren pe Tyler Ardron sau DTH van der Merwe, purtatorii frunzei de artar nu au reusit sa depaseasca defensiva niponilor, care au marcat singurul eseu al partidei prin Fujita, Goromaru ca de obicei evidentiindu-se din fata butului cu cinci lovituri de pedeapsa.

Cu mentiunea ca Thyssen de Goede si Callum Morrison au debutat, iar James Pritchard, Jamie Cudmore, Jebb Sinclair sau Jason Marshall au absentat, Canada a utilizat urmatoarea formula: 1.Hubert Buydens (Castaway Wanderers), 2.Ray Barkwill (Castaway Wanderers), 3.Doug Wooldridge (Lindsay RFC), 4.Brett Beukeboom (Cornish Pirates), 5. Jon Phelan (Doncaster Knights), 6.Thyssen de Goede (James Bay AA), 7.Richard Thorpe (London Welsh), 8.Tyler Ardron (Ospreys), 9.Gordon McRorie (Calgary Hornets), 10.Liam Underwood (Balmy Beach RFC), 11.DTH Van Der Merwe (Scarlets), 12.Connor Braid (BC Bears), 13.Ciaran Hearn (Castaway Wanderers), 14.Jeff Hassler (Ospreys), 15.Matt Evans (Cornish Pirates).
Rezerve: 16.Aaron Carpenter (Cornish Pirates), 17.Djustice Sears-Duru (Oakville Crusaders), 18.Andrew Tiedemann (Plymouth Albion), 19.Tyler Hotson (Doncaster Knights), 20.Callum Morrison (UBC Old Boys Ravens), 21.Phil Mack (James Bay AA), 22.Nathan Hirayama (UVIC Vikes), 23.Phil Mackenzie (Sale Sharks).

Pe ANZ National Stadium din Suva, Fiji a trecut de Tonga cu rezultatul de 30-22, iar cum la eseuri a fost egalitate, Seniloli, Nayacalevu si Ravai, respectiv Vainikolo, Veainu si Takulua, tentativele de tinta izbutite de Volavola au decis invingatoarea.

Pentru Tonga, care va fi adversara Stejarilor inainte de plecarea la Cupa Mondiala, a intrat de pe banca de rezeverve si Sakalia Sosefo, cel care evoluaza in SuperLiga CEC Bank la CSM Olimpia Bucuresti.

Cu eseurile lui Alesana Tuilagi si Ahsee Tuala, Samoa a castigat la San Jose in fata Statelor Unite cu rezultatul de 21-16. Lamositele a marcat incercarea americanilor, care insa a venit prea tarziu pentru a mai putea schimba istoria partidei.

Urmatoarea etapa va avea loc pe 24 iulie, dupa programul:
Bonney Filed, Sacramento: Fiji-Samoa
Swangard Stadium, Burnaby: Canada-Tonga
Bonney Field, Sacramento: Statele Unite-Japonia

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile