Canterbury a fost performera rundei inaugurale in ITM Cup

ITM Cup este competitia provinciilor din Noua Zeelanda care a in formatul actual a ajuns la cea de-a noua editie, 14 echipe impartite in doua esaloane valorice luptand pentru titlul de campioana, respectiv promovare si evitarea retrogradarii.

Prima etapa s-au evidentiat campionii din ultimele sase editii, Canterbury care au castigat detasat partida impotriva lui Auckland nimeni alta decat cea mai titrata echipa din campionatul provincial cu 16 titluri cucerite.

Sase eseuri a marcat Canterbury prin Everson, A.Whitelock, Todd, Osborne si McNicholl dubla, pentru o victorie cu 48-9 in care punctele lui Auckland le-a semnat Anscombe aflat la ultimele meciuri pe pamant neozeelandez inainte de transferul la Cardiff Blues in Tara Galilor.

Aflata pentru prima data in esalonul de elita Tasman a inceput cu dreptul victoria obtinuta in fata lui Hawke’s Bay fiind cu bonus ofensiv dupa cele patru eseuri semnate de Wheeler, Heem, Marshall si Havili fata de numai doua reusite ale invinsilor prin Fruean si O’Connor. Tasman s-a impus cu rezultatul de 35-15.

Wellington Lions au fost invinsi pe propriul teren de Waikato, vizitatorii marcand sase eseuri, autori D.Mc Kenzie, Webber dubla,Lienert-Brown,Mitchell si Hohneck, diferenta de scor putand fi si mai mare daca fundasul D. McKenzie concretiza mai mult decat trei din cele sapte tentative de tinta avute.

Partida s-a incheiat cu rezultatul de 37-25, leii din Wellington marcand trei eseuri prin Treeby, Kahu si Fifita iar Woodward cate doua transformari respectiv lovituri de pedeapsa.

Tot in primul esalon valoric Taranaki si Counties Manukau au jucat singura partida incheiata remiza, 9-9, Rei si M. McKenzie respectiv Kerr si Tuala marcand punctele intalnirii in urma unor lovituri de pedeapsa concretizate.

In cel de-al doilea esalon valoric Manawatu a castigat pe terenul lui Northland dupa un eseu venit in minutul 74. Rezultatul final a fost de 28-23 pentru Turbos, pentru invingatori Kirikiri, Northcott si Gibbins marcand cate un eseu pentru invinsi Nakosi si Takulau.

Celelalte doua partide contand pentru economia esalonului secund s-au incheiat cu victorii ale gazdelor. Astfel Southland a dispus de Bay of Plenty cu 34-23, Loco, Dixon si Ngaulafe semnand cate un eseu pentru Stags, Bardoul si Fisiihoi in contul invinsilor.

Acceasi diferenta de un eseu marcat s-a inregistrat si in partida disputata la Dunedin unde Otago a castigat cu 28-14 in disputa cu North Haarbour. Fuatai cu o dubla si Lentjes au inscris pentru gazde, Tevita Li si Parsons au finalizat in ternul de tinta de partea vizitatorilor.

Urmatoarea etapa va avea loc intre 21 si 24 august dupa programul:
North Harbour-Southland
Waikato-Canterbury
Hawke’s Bay-Taranaki
Northland-Wellington
Counties Manukau-Otago
Manawatu-Auckland
Bay of Plenty-Tasman

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile