Capitanul tongalez Nili Latu multumeste Stejarilor pentru gestul caritabil facut pentru Sione

Capitanul tongolez Nili Latu multumeste Stejarilor pentru gestul caritabil facut pentru Sione.

Inainte de a pleca la Cupa Mondiala, nationala de rugby a Romaniei a sustinut un meci test impotriva echipei Tonga, scor 16-21. Toate incasarile rezultate in urma acestei partide, in jur de 10.000 de euro au fost donate lui Sione Vaiomounga, jucator la Stiinta Baia Mare, diagnosticat cu insuficienta renala.

Capitanul tongalez Nili Latu si-a exprimat recunostinta fata de gestul caritabil al Stejarilor care au ajutat astfel un coleg aflat in suferinta. “Stiind ca in Tonga nu exista un aparat la care sa faca dializa cei care au probleme precum Sione, acesta a fost singurul fel in care l-am fi putut ajuta ca fosti colegi si frati. Toti banii care s-au strans i-au fost donati pentru a-l sprijini. Toti cei care jucam in Anglia si Franta am incercat sa il ajutam, fiecare dupa cat poate. Echipa Romaniei ne-a ajutat sa strangem bani pentru el, ceea ce demonstreaza ca indiferent ce ti se intampla, intotdeauna vei avea sprijin si in afara terenului de joc” , a declarat Nili Latu pentru “worldrugby.org”, site-ul Federatiei Internationale de Rugby.

Insuficienta renala este una dintre cele mai des intalnite boli in Tonga, anual fiind diagnosticate peste 200 de persoane.

Lui Sione Vaiomounga i s-a descoperit boala respectiva la un control medical efectuat in toamna anului trecut, iar de atunci nu a mai putut evolua. El a avut nevoie constant de tratament de specialitate si dializa, ingrijirile fiind asigurate de catre CSM Stiinta Baia Mare. Cu ocazia meciului Romania – Tonga de la Bucuresti, flankerul baimarean si-a revazut familia, dupa o pauza de un an, acest aspect fiind, in opinia medicilor, foarte important pentru recuperare si vindecare.

Romania si Tonga vor evolua la Cupa Mondiala din Anglia, Romania in Grupa D, iar Tonga in Grupa C.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile