Castres – Clermont, 16-13

Top 14.

Vineri seara, in uvertura etapei a opta din Top 14, Castres si Clermont au oferit publicului un spectacol aparte. Cele doua au luptat pana la epuizare pentru punctele puse in joc.

Finalmente, Castres s-a dovedit a fi mai inspirata, mutarile tactice ale antrenorului Laurent Labit fiind cele care au inclinat balanta. Prima repriza a fost una foarte echilibrata, oaspetii intrand in avantaj, 6-3.

Uvertura gazdelor, Rory Kockott, s-a remarcat prin ratarea a cinci lovituri de pedeapsa din pozitii convenabile, ceea ce i-a adus pe oaspeti la conducerea jocului. James si Radosavlijevic au marcat pentru Clermont pana la pauza.

Inedit a fost faptul ca atat Kockott cat si Radosavlijevic au trimis cate o data balonul in bara, iar ambele formatii au avut cate o tentativa nereusita de dropgol. Faza meciului a venit in minutul 51, cand pe presiunea celor de la Castres, care au mutat atacul de pe un flanc pe altul, fundasul lui Clermont, Buttin, a interceptat la aproximativ 10 metri d epropriul teren de tinta. A urmat o cursa solitara de aproximativ 90 de metri, dupa care Buttin a plonjat pentru eseu. James a transformat si si-a dus echipa la sapte lungimi distanta pe tabela, 13-6.

Mijlocasul la gramada Kockott avea sa se revanseze in minutul 63, cand a atacat pe partea deschisa, dupa o grmada spontana la cativa metri de terenul de tinta aparat de Clermont. Sarcina transformarii a revenit nou intratului Teulet, cel care de altfel a si transformat. Teulet a marcat apoi, cu doua minute inainte de final, din lovitura de pedeapsa decisiva, pentru ca acelasi jucator sa mai rateze o penalitate in prelungiri.

Pilierul roman, Mihaita Lazar, a fost rezerva pentru Castres in acest meci, si a jucat pe finalul partidei.
In urma acestui rezultat, Castres ajunge la 20 de puncte, urcand intermediar pe locul 4 in clasament. Clermont, cu bonusul defensiv asigurat, a ajuns la 28 de puncte, insa Toulon si Toulouse urmeaza sa joace.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile