Cele 6 Natiuni la masa tratativelor

Six Nations.

Reprezentatii celor sase natiuni rugbystice majore din Europa (Franta, Anglia, Scotia, Tara Galilor, Irlanda si Italia) s-au intalnit recent la Dublin, intr-o sedinta pe a carei ordine de zi, ca punct principal, a fost discutia referitoare la viitorul Heineken Cup.

Discutiile vizeaza un nou acord care va intra in vigoare odata cu expirarea intelegerii actuale, care se intinde pana la finele sezonului 2013-2014.

Incepand cu 2014-2015 se prefigureaza un alt format pentru competitiile continentale intecluburi. Astfel, francezii si englezii au propus restructurarea Heineken Cup, in sensul reducerii numarului de echipe de la 24, formula actuala, la 20.

Liga celtica ar urma astfel sa piarda patru locuri, Rabo ProDirect 12 urmand sa aiba la start doar 6 formatii. Cluburile engleze si franceze solicita ca doar primele sase clasate din competitia celtica sa se inscrie la startul Heineken Cup si sa se renunte astfel la vechiul sistem de calificare, care prevede acordarea locurilor in cea mai titrata competitie, in functie de punctajul fiecarei tari.

Un alt subiect de discutii a fost modalitatea de impartire a banilor rezultati din drepturile TV si din publicitate. Actualmente, profitul se imparte in felul urmator. Un sfert din bani revine cluburilor engleze, un alt sfert celor franceze, iar Scotia, Irlanda, Tara Galilor si Italia se aleg fiecare cu cate 12,5%.

Natiunile din Liga celtica au primit propunerea franco/engleza de reducere a numarului de echipe din Heineken Cup cu rezerve, propunand in schimb ca reteta financiara sa se imparta in trei parti egale, intre Franta, Anglia si Liga Celtica.

O noua runda de discutii a fost stabilita pentru data de 8 octombrie, la Roma.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile