CFR Brasov si Sportul Studentesc vor juca pentru titlul de campioana a Diviziei A

Castigatoarele celor doua grupe, Est respectiv Vest ale Diviziei A, Sportul Studentesc si CFR CSU Brasov vor disputa pe Stadionul National Arcul de Triumf finala care va desemna campioana celui de-al treilea esalon valoric din rugbyul romanesc.

CFR CSU Brasov se va prezenta din postura de campioana en-titre a Diviziei A, titlu cucerit anul trecut dupa victoria cu Metrorex obtinuta chiar pe stadionul Ciurel, in acest sezon elevii lui Emilian Duta devansand in Grupa Vest pe CS Manastur si CSM Sibiu.

Doar trei infrangeri au suferit brasovenii dintre care doua pe teren si una din cauza neprezentarii la partida cu CS Manastur programata a se disputa la Cluj. Cele doua infrangeri au venit consecutiv in etapele 4 si 5 pentru ca apoi dupa pauza competitionala sa vina victorii la scor in disputele cu CSM Sibiu.

Sportul Studentesc a inceput cu stangul aceasta editie de campionat pierzand chiar in Complexul Tei partida derby cu RC Grivita, aceasta fiind insa si singura pana la finalul sezonului regulat. Studentii au devansat in clasament pe RC Grivita si Metrorex, in fata ultimilor realizand scorul campionatului intr-o victorie cu rezultatul de 95-5 si 15 eseuri marcate.

In cele trei editii ale Diviziei A disputate in actualul format cea mai buna clasare a studentilor a fost locul trei obtinut anul trecut cand in finala mica au invins dramatic pe CSM Sibiu cu 34-24, partida necesitand prelungiri.

Daca in finala din acest an ambele combatante au deja asigurata prezenta in Divizia Nationala Seniori, intalnirea CFR CSU Brasov-Sportul Studentesc s-a jucat avand ca miza promovarea cu ceva timp in urma.

In sezonul 2005-2006 la Focsani, castigatoarea Seriei Vest a Diviziei A, pe atunci esalonul secund, CFR Brasov a intalnit ocupanta locului secund in Seria Est, Sportul Studentesc intr-un baraj pentru promovarea in Divizia Nationala, primul esalon valoric la acea vreme.

Si atunci ca si acum pe bancile tehnice ale celor doua echipe s-au aflat Emilian Duta, respectiv Constantin Merca, iar Sportul Studentesc intarita in acel sezon cu jucatori care au imbracat tricoul echipei nationale, Alin Petrache si Stefan Demici a invins cu rezultatul de 20-10. Din ratiuni financiare studentii au renuntat la dreptul de a promova, locul acestor fiind luat de RCM Timisoara.

Urmatorul sezon, 2006-2007, Divizia A s-a disputat intr-o serie unica cu opt echipe iar in etapa a VII-a CFR Brasov a primit vizita Sportului Studentesc, inaintea rudei cele doua echipe fiind la egalitate de puncte in fruntea clasamentului. Brasovenii au invins cu 39-22 asa cum aveau sa o faca si in retur la Bucuresti.

Dupa cateva etape in care promovarea parea sa stea sub semnul intrebarii, CFR Brasov a castigat cu 23-12, iar echipa de sub Tampa a promovat in esalonul de elita unde a ramas pentru doua sezoane. Fiind singura ocazie in care una dintre cele doua echipe a facut la propriu saltul intr-un esalon superior, sa-i amintim pe cei care au castigat atunci in fata Sportului Studentesc: 1.Andrei, 2.Pap, 3.Pripitu, 4.Rusu, 5.Butnaru D, 6.Ciovica, 7.Iordachescu, 8.Pistea F., 9.Szavuy, 10.Dragos, 11.Purice M., 12.Mihaiescu, 13.Pistea N., 14.Ravar, 15.Oros.

Ultima intalnire dintre CFR CSU Brasov si Sportul Studentesc s-a consemnat in editia 2007-2008 a Cupei Romaniei atunci in faza optimilor de finala brasovenii au castigat cu 3-0 pentru ca apoi sa cedeze in turul urmator in partida cu Stiinta Baia Mare.

Finala Diviziei A dintre CFR CSU Brasov si Sportul Studentesc va avea loc sambata 11 octombrie pe Stadionul National Arcul de Triumf cu incepere de la ora 13:00 si va fi condusa de o brigada de arbitri compusa din Ionita Victor, Anorocioaiei Razvan si Irimia Mihai.

2006, Focsani baraj promovare in elita:Sportul-Brasov 20-10
Alin Petrache, Stefan Demici, Nedelcu
Constantin Merca
Emilian Duta
Arbitri: Bogdan Milita-Gabriel Seitan,Danut Frasineanu
Seria Est
2.Sportul-12-9-0-3-436:212-43p (penalizare un punct)
Seria Vest
1.Brasov-12-11-0-1-273:85-52p

2006-2007
Brasov-Sportul 39-22 erau la egalitate de puncte
Sportul-Brasov 12-23
1 – Andrei
2 – Pap
3 – Pripitu
4 – Rusu
5 – Butnaru D
6 – Ciovica
7 – Iordachescu
8 – Pistea F.
9 – Szavuy
10 – Dragos
11 – Purice M.
12 – Mihaiescu
13 – Pistea N.
14 – Ravar
15 – Oros

1.Grivita, 2.Brasov

2008
Sportul-Brasov 0-3 Cupa

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile