Chester Williams, cetatean de onoare al Timisoarei

Chester Williams, cetatean de onoare al Timisoarei.

Sud-africanul Chester Williams (46 ani) a primit titlul de cetatean de onoare al Timisoarei, in cadrul unei ceremonii care a avut loc astazi, 13 septembrie, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara . Desi distinctia i-a fost acordata in urma cu aproape trei ani, in octombrie 2013, „Perla Neagra” cum a fost poreclit, a primit-o abia acum in cadru oficial.

Chester Williams se afla in aceste zile in Timisoara pentru a-si ridica diploma de licenta, absolvind Facultatea de Educatie Fizica si Sport, invatamant la distanta, a Universitatii de Vest Timisoara. El a anuntat ca va urma și un master in cadrul aceleiasi unitati de invatamant.

„Multumesc in primul rand clubului de rugby Timisoara, conducatorilor clubului care m-au chemat sa antrenez si mi-au oferit oportunitatea sa vin si sa iubesc acest oras. Multumesc Universitatii de Vest pentru ca mi-a dat sansa să studiez. A fost un vis al copilariei sa urmez studiile superioare. Nu am avut aceasta oportunitate cand eram tanar. Ieri mi-am luat licenta, a fost o mare onoare, iar azi o onoare si mai mare sa primesc aceasta distinctie din partea orasului… Ma bucur sa-mi vad prietenii. Privesc cu incredere si continuarea studiilor la Universitatea de Vest, prin master. Pentru mine, Timisoara e a doua casa”, a declarat acesta.

Campion mondial cu Africa de Sud in 1995, de numele lui Chester Williams se leaga ascensiunea echipei Timisoara in rugbyul romanesc. Odata cu venirea acestuia pe banca tehnica a echipei, in 2012, banatenii au reusit sa castige dupa 40 de ani un titlu national, ca acum sa ajunga sa domine Ovalul romanesc.

Chester a mai antrenat in SuperLiga CEC Bank si pe CS Dinamo, in 2008, echipa cu care a cucerit eventul.

FOTO: Foto: Facebook / Chester Williams

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile