Cinci in cursa pentru titlul de cel mai bun jucator al anului


IRB.
IRB.

International Rugby Board a dat publicitatii lista scurta a celor cinci candidati ramasi in cursa pentru titlul de cel mai bun jucator de rugby al anului 2013.

Cel mai tanar dintre ei este linia a doua sud-african Eben Etzebeth, cel mai bun prinzator in margine al The Rugby Championship. Desi are doar 22 de ani, Etzebeth s-a impus deja in garnitura ideala a Springboks, unde a fost prezent la fiecare start in actualul sezon.

Fundasul galez Leigh Halfpenny, care a avut o contributie majora la castigarea Six Nations de catre echipa sa, este un alt pretendent la titlu. Il mai recomanda si aportul la seria fara infrangere a Leilor Britanici si Irlandezi in turneul lor traditional din emisfera sudica.

Inchizatorul italian Sergio Parisse este un veritabil talisman al echipei sale. Jocul sau lucid, dar si faptul ca a ajuns la 100 de selectii in meciul cu Fiji, sunt argumente pentru nominalizarea sa intre cei mai buni 5 jucatori ai lumii.

Un alt numar 8, neo-zeelandezul Kieran Read, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Motorul gramezii All Blacks este deopotriva un jucator tehnic si de forta, combinatiile si solutiile alese de el pe tereextaziind opinia publica nu o data in acest an.

Aripa Ben Smith, in varsta de 27 de ani, a realizat 11 eseuri pentru Noua Zeelanda in sezonul perfect al campioanei mondiale. Cum punctele aduse de el au fost foarte importante in constructia sirului de succese, nu surprinde pe nimeni ramanerea sa in cursa pentru cel mai bun rugbyst al anului.

In curand vom afla care dintre cei 5, 3 inaintasi si 2 troacari, va fi fericitul posesor al trofeului.

In 2012, titlul suprem i-a revenit neo-zeelandezului Dan Carter.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile