Cocosii galici pregatesc debutul in Six Nations

Franta.
Franta.

Pe 1 februarie se va da startul in noua editie a Six Nations, prima etapa avand drept cap de afis partida dintre Franta si Anglia, o rivalitate care pe terenul incadrat de buturi a inceput in anul 1906.

Pe Stade de France, cocosii galici se vor prezenta din postura neonoranta de detinatori ai lingurii de lemn si dupa un an 2013 deceptionant in care au suferit opt infrangeri, reusind doar doua succese impotriva Scotiei si a celor din Tonga.

In opinia antrenorului Philippe Saint Andre paradisul financiar din Top 14 se rasfrange negativ asupra echipei nationale, multitudinea de jucatori adusi din toate colturile lumii restrangand dramatic aria de selectie.

Astfel, desi in Heineken Cup, Franta are trei reprezentante in sferturile de finala iar in Amlin Challenge Cup doua, echipele calificate in faza eliminatorie a celor doua competitii continentale inter-cluburi se bazeaza mai putin pe jucatori francezi.

La acestea se adauga si o lista destul de lunga a jucatorilor pe care Saint Andre nu se va baza, acestia fiind: Maxime Mermoz, Sebastian Vahaamahina, Virgile Bruni, Jean-Marcellin Buttin, Jules Plisson, Geoffrey Palis, Hugo Bonneval sau Thierry Dusautoir accidentat.

Franta a invins ultima data Anglia in 2011 la Cupa Mondiala, de atunci cocosii galici suferind doua infrangeri in fata trandafirilor, una in 2012 la Paris cu 24-22, celalalt insucces inregistrandu-se anul trecut pe Twickenham dupa un eseu a lui Tuilagi rezultat al unei faze de joc contesate de francezi.

Franta –Anglia se va disputa sambata 1 februarie de la ora 19:00, cocosii galici mizand pe urmatorul lot de jucatori:

Inaintare: Thomas Domingo (Clermont), Yannick Forestier (Castres), Benjamin Kayser (Clermont), Dimitri Szarzewski (Racing-Métro), Nicolas Mas (Montpellier), Rabah Slimani (Stade Français), Alexandre Flanquart (Stade Français), Yoann Maestri (Toulouse), Pascal Papé (Stade Français, captain), Bernard Le Roux (Racing-Métro), Antoine Burban (Stade Français), Yannick Nyanga (Toulouse), Damien Chouly (Clermont), Louis Picamoles (Toulouse).

Treisferturi: Jean-Marc Doussain (Toulouse), Maxime Machenaud (Racing-Métro), Rémi Talès (Castres), Mathieu Bastareaud (Toulon), Gaël Fickou (Toulouse), Wesley Fofana (Clermont), Yoann Huget (Toulouse), Maxime Médard (Toulouse), Brice Dulin (Castres).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile