Coltul Specialistului: Legiunea straina

Marian Burlacu.

Jurnalistul Marian Burlacu (Adevarul) va face o analiza a campionatului intern dupa fiecare etapa din SuperLiga CEC Bank.
Materialele sunt reunite in sectiunea Coltul Specialistului.

Legiunea straina
Fara sa fie o surpriza, victoria (27-25) obtinuta de constanteni la Bucuresti, cu Dinamo, in prima etapa a SuperLigii la rugby, ii replaseaza pe acestia printre favoritii la titlul de campioni in acest an. Si nu doar fiindca Farul are de partea ei traditia, istoria, ci si pentru ca jucatorii transferati de aceasta echipa, recent, din Sud, au argumente sa revendice aceasta postura.

Sub comanda unui sud-african, Collin Lloyd, desemnat director tehnic, gruparea de pe Litoral prezinta caracteristicile care au facut-o cunoscuta la noi, dar si in Franta, in vremurile in care efectua anual turnee acolo: joc in viteza, pe treisferturi. De altfel, contra lui Dinamo, superioara pe inaintare, constantenii au mizat pe aceasta arma. Iar victoria le-a fost adusa, in ultimul minut, tocmai de o asemenea incursiune printre perdelele apararii bucurestene.

Cu o multime de straini transferati recent – sud-africani, namibieni si fijieni -, Farul s-a urnit, totusi, mai greu, fiind dominata la inceputul meciului de Dinamo, o formatie ceva mai omogena, cu o gramada mai grea si mai puternica. Si desi se prezinta acum precum ”Legiunea straina”, a avut in cei patru romani prezenti in XV-le de start jucatori care au dinamizat jocul – Gheara a marcat un eseu, Apostol a dat pasa decisiva la un altul.

Fireste ca Farul are ceva de lucru la capitolul omogenizare, unul la care a suferit in anumite momente ale partidei – in prima repriza, la o actiune purtata pe inaintare, de dinamovisti, ”sudistii” au fost pacaliti usor, ramanand tintuiti pe linia de but la o pasa surprinzatoare urmata de patrunderea nestingherita a lui Caplescu in terenul lor de tinta. Este, insa, o problema care poate fi rezolvata pana la toamna, cand se vor disputa meciurile ce vor decide cele patru semifinaliste.

De asemenea, ea trebuie sa gaseasca si un transformer pe masura, in meciul de duminica doar unul din cele cinci eseuri marcate fiind transformat. E adevarat, insa, ca vantul in rafale l-a incomodat si pe dinamovistul Adrian Barbuliceanu, caruia i-a ”luat” balonul la o tentativa dintr-o pozitie aparent facila – distanta mica si pozitie de executie perpendiculara pe buturile adverse.
Oricum, alaturi de Baia Mare, Timisoara, Steaua si Dinamo, Farul se inscrie printre favoritele la titlu. Si are destule argumente de partea sa.

Marian Burlacu (Adevarul)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile