Coltul Specialistului: S-a intamplat si la case mai mari!

Disputat in urma cu o saptamana, la Bucuresti, derby-ul Steaua – CSM Baia Mare, o reeditare a finalelor din anii 2009, 2010 si 2011, s-a incheiat cu victoria (15-13) militarilor, insa dupa un final in care s-a petrecut o intamplare mai rar vazuta pe terenurile din Romania.

La ultima actiune a disputei, maramuresenii au izbutit o incercare, prin tanarul George Paul Oprea (va implini 20 de ani in 30 august), titularizat pe postul de mijlocas la deschidere. Cu zece ani mai bătrân decât al său coleg, Ion Pop si-a potrivit balonul pentru ceea ce parea a fi o simpla formalitate – distanta fata de buturi era relativ mica, iar locul executiei era aproape perpendiculara. Baimareanul a sutat, insa balonul oval i-a jucat o festa. Acesta a lovit stalpul din dreapta sa, iar apoi, de acolo, a ricosat in afara terenului… Baia Mare a ratat astfel ocazia de a egala pe Steaua, care a scapat invingatoare cu noroc (trebuie spus, insa, ca bucurestenii puteau fi scutiti de aceste emotii daca erau mai atenti la acel ultim atac al oaspetilor).

Fireste ca Pop a fost marcat de ratarea sa – el a reusit 41 de puncte in aceasta editie de campionat -, insa trebuie spus ca el nu este nici primul si, fara indoiala, nici ultimul care nu gaseste tinta dintr-o asemenea pozitie care, pe hartie, parea ideala. In urma cu circa o luna, Australia a pierdut (21-23) primul test cu selectionata Leilor Britanici si Irlandezi desi pe final Kurtley Beale a irosit doua penalitati, ultima din pozitie favorabila.

O ratare asemanatoare cu aceea a lui Pop s-a produs in 1991, la semifinala Cupei Mondiale, dintre Scotia si Anglia, pe Murrayfield (6-9). Intr-un moment in care tabela arata egalitate (6-6), ecosezii au avut o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie ideala. Socotit a fi cel mai mare jucator de rugby din istoria Scotiei, Gavin Hastings a trimis pe langa buturi! Unsprezece minute mai tarziu, Rob Andrew a reusit dropgolul care a adus victoria Angliei si calificarea in finala Rugby World Cup.

Hastings a marcat 733 de puncte pentru echipa Scotiei, 61 fiind reusite chiar la acea editie a Cupei Mondiale. El a mai izbutit alte 66 de puncte pentru Leii Britanici si Irlandezi, al caror capitan a fost in turneul din Noua Zeelanda, in 1993. De asemenea, la echipa lui de club, Watsonians RFC, a marcat 1.203 puncte, intre 1980 si 1997. A irosit insa acea penalitate care ar fi putut sa duca Scotia in finala RWC 1991…

Asadar, se intampla si la case mai mari!

Marian Burlacu (Libertatea)

Video: Scotia – Anglia 6-9 (meci integral)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile