Comunicat Federatia Romana de Rugby, 18 septembrie 2019

Distinsi colegi, fata de materialul publicat in data de 17.09.2019 pe pagina online a digisport.ro, material care a fost difuzat pe adrese personale de e-mail, in urma sedintei Colegiului Director al FRR din data de 18 septembrie a.c. dorim sa facem urmatoarele precizari:

– aceasta campanie de denigrare a responsabililor FRR are ca efect indepartarea oamenilor de fenomenul rugbistic din Romania și instigarea la ura prin prezentarea tendentioasa a unor presupuse abateri ca fiind neglijenta in serviciu, fara a cunoaste care sunt conditiile prevazute de legea penala pentru astfel de fapte. Aceasta atitudine de care ne disociem demonstreaza diletantismul si intentiile de a discredita cu orice pret FRR.

– folosirea abuziva a numelor unor fosti internationali pentru a da greutate unor acuzații inventate transmise cu dorinta evidenta de a genera o stare de spirit negativa fata de conducerea federatiei, este un gest care incalca principiile morale si legale.

– implicarea unor nume sonore, precum Marius Tincu, fostul capitan al echipei naționale și antrenorul principal interimar al echipei naționale constituie un element care atesta fara echivoc scopul evident de a destabiliza echipa națională de rugby, o atitudine pe care un adevărat sportiv nu o poate accepta.

Avem convingerea ca in fata unui asemenea atac, onoarea si ratiunea vor prima, iar cei care simt rugbyul la nivelul gazonului, vor intelege ca este nevoie de solidaritate si implicare, nu de ura si dezbinare.

Ne manifestam deschiderea fata de toti oamenii de buna credinta, iubitori ai sportului cu balonul oval, suporteri, juctori, antrenori, manageri, pentru a lamuri orice neintelegeri legate de strategia FRR. Ca atare, le comunicam tuturor celor interesati ca pot trimite intrebari, sugestii pe adresa de email – frr@ffr.ro, iar raspunsurile noastre vor fi prompte.

Rugbyul are nevoie ca toti cei care il pretuiesc si pentru care valorile sale sunt un adevarat cod etic sa se implice in consolidarea fenomenului, in dezvoltarea si promovarea sa. Doar impreuna putem creste noi generatii de jucatori si de iubitori de rugby adevarati, pentru care acest sport sa fie o bucurie constanta, impartasita cu intreaga Romanie!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile