Connacht, performera etapei din Liga Celtica

In primele zile ale noului an s-au disputat partidele contand pentru etapa a XII-a din Liga Celtica, Connacht reusind o victorie surprinzatoare in fata lui Munster pentru ca liderul Ospreys sa cedeze pe terenul celor de la Scarlets.

Desi a condus la pauza cu 16-7 Muster s-a vazut nevoita sa incline steagul la Galway acolo unde fara alte puncte marcate in repriza secunda dar cu o revenire spectaculoasa Connacht s-a impus cu rezultatul de 24-16, aceasta fiind cea de-a doua victorie in istoria partidelor directe. Marmion, Ronaldson si Muldowney au marcat cate un eseu pentru invingatori, singura incercare de partea armatei rosii fiind izbutita de O’Mahony.

In chiar prima zi a noului an Cardiff Blues si-a luat revansa in fata lui Newport Dragons pentru infrangerea suferita runda trecuta pa Arms Park. Allen a semnat singurul eseu al partidei, Anscombe o transformare si un dropgol pentru o victorie cu 11-9 a celor din Cardiff, in contul fostei adversare a Lupilor Bucuresti, Prydie concretizand trei lovituri de pedeapsa.

Dupa o asteptare de sase ani Edinburgh a cucerit trofeul 1872 Cup in fata conationalilor de la Glasgow Warriors gratie victoriei cu rezultatul de 20-8. Edinburgh a produs o mare surpriza avand in vedere ca Warriors ocupa pozitia secunda in clasament insa Visser a fost de neoprit si a reusit doua eseuri dintre care unul dupa o interceptie urmata de o cursa din apropierea propriului 22. Matawalu a marcat eseul lui Warriors acesta fiind completat pe lista marcatorior de Russell cu o penalitate.

Liderul Ospreys, cu pilierul moldovean Dumitru Arhip titular, a dat o replica palida pe Parc y Scarlets si astfel egretele au cedat cu 22-10 nereusind sa obtina nici macar bonusul defensiv. Scarlets a dominat jocul, L. Williams si Barclay semnand cate un eseu, Priestland patru penalitati replica lui Ospreys a constant in lovitura de pedeapsa concretizata de Biggar si incercarea venita tarziu din partea lui D.Evans.

Sub conducerea arbitrului Marius Mitrea, Leinster si Ulster s-au duelat la Dublin castig de cauza avand campionii en-titre. Dupa o prima repriza echilibrata cu puncte marcate doar din tentative de tinta. In partea secunda Leinster a fost mai incisiva si s-a impus cu rezultatul de 24-11. Madigan a fost eroul gazdelor cu un eseu, o transformare si patru lovituri de pedeapsa, alaturi de Conan, autor al unei incercari, pentru Ulster Herbst a finalizat in terenul de tinta advers, iar Pienaar a concretizat doua lovituri de pedeapsa.

Treviso a trecut pentru a doua oara consecutiv de Zebre si astfel a cedat ultima pozitie a clasamentului invinsilor. La eseuri a fost egalitate, 2-2, Campagnaro si Gori de partea lui Treviso, respectiv Geldenhuys si Leonard in contul lui Zebre, in aceste conditii diferenta a facut-o Hayward cu doua transformari si o penalitate. Treviso s-a impus cu rezultatul de 17-15.

Clasament:
1.Ospreys-40p
2.Glasgow-39p
3.Munster-37p
4.Leinster-36p
5.Ulster-35p
6.Connacht-32p
7.Scarlets-28p
8.Edinburgh-24p
9.Cardiff Blues-22p
10.Newport-17p
11.Treviso-12p
12.Zebre-10p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 9 si 11 ianuarie dupa programul:

Connacht-Edinburgh
Glasgow-Scarlets
Cardiff Blues-Leinster
Zebre-Munster
Treviso-Ulster
Ospreys-Newport

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile