Constantin Pristăvița, CSM Știința Baia Mare: „Îmi doresc să câștigăm, pentru că o finală nu se joacă, o finală se câștigă”

Campioană en-titre, CSM Știința Baia Mare joacă sâmbătă, 16 octombrie, pentru un nou titlu al SuperLigii Naționale de Rugby. Unul dintre coloșii pachetului de înaintare al maramureșenilor, Stejarul Constantin Pristăvița, prezent în echipa zimbrilor în ultimele șapte finale, a vorbit despre meciul cu Steaua și motivația pe care o au.

Spune-mi un pic de semifinala cu Dinamo, meciul părea echilibrat în prima parte, după care ați revenit și dominat meciul….
A fost un meci destul de fizic, tare, ca să zic așa, însă ne așteptam la asta pentru că Dinamo a crescut foarte mult și știam că vor veni la victorie. Ne-a ieșit cam tot ce ne-am propus, am avut și momente bune în joc și mai puțin bune, dar, ca o concluzie, a fost bine. Pentru noi conta victoria, să fim în finală, nu diferența de puncte. Am gestionat un pic altfel acest meci și mă bucur că a ieșit bine.

În ultimii ani ați dat impresia că sunteți imposibil de învins, cel puțin în finale. Mai exista motivatie?
Normal, motivație este tot timpul. Este o onoare să ajungi să joci finala unei competiții, mai ales să o și câștigi. Tot timpul vrei mai mult ca sportiv, să fii cel mai bun, să te menții în vârf și noi vrem să dovedim că avem această forță, că suntem capabili să câștigăm tot, la fel ca sezonul trecut.

Cum vezi această finală cu Steaua?
Steaua este o echipă bună, foarte motivată pentru că își doresc de mulți ani un titlu de campioană și ultima finala a SuperLigii cu ei, în 2019, a fost foarte strânsă, am câștigat la o diferență de două puncte, 24-22. În a doua jumătate a campionatului și-au adus destul de mulți jucători, s-au întărit considerabil, iar asta s-a văzut în joc. Cred că va fi un meci dificil, ca fel ca toate meciurile din acest sezon.

 

Ești unul dintre jucătorii cheie ai echipei, simți că este o presiune, în ideea că toată lumea se așteaptă să câștigați…
Noi suntem o echipă și așa vrem să rămânem, pentru că ne putem ajuta și sprijini unul pe celălalt. Suntem conștienți că va fi greu, până la urmă este o finală, însă nu punem niciun fel de presiune suplimentară pe noi, ne jucăm șansa și ne bucurăm de rugby. Steaua este liderul sezonului, practic este echipa favorită, noi venim să ne facem jocul, să dăm totul pe teren și să câștigăm.

Care este atu-ul vostru?
Unitatea și coeziunea grupului. Suntem de mult timp împreună, suntem un nucleu format de câțiva ani, am jucat câteva finale împreună, avem experiență în a gestiona aceste momente cu miză. Avem și mulți jucători tineri care au și ei cel puțin o finală jucată, știm cum să calculăm și să judecăm momentele cheie, însă niciun meci nu seamănă cu altul.

Este a opta finală pe care o joci. Ce înseamnă pentru tine?
O recompensă a muncii de peste an și a tuturor sacrificiilor pe care le faci. O motivație în plus pentru acum, pentru viitor. Îmi doresc să facem un meci bun ca echipă pentru că astfel fiecare e răsplătit, jocul echipei reflectă efortul fiecărui jucător și îmi doresc să câștigăm, pentru că o finală nu se joacă, o finală se câștigă.

Până la urmă, din cauza situației sanitare, finala se va juca fără spectatori. Cum crezi ca va influența asta spectacolul de pe teren?
Este destul de greu pentru că stadionul este mare și nu e plăcut să joci pe o arenă goală. Ne-am obișnuit cu această situație pentru că de anul trecut, de la finala jucată la Brașov și până în vară, am avut meciuri fără spectatori. Se simte greu lipsa suporterilor însă înțelegem toți situația și aceste vremuri dificile.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile