Copiii iubitori de rugby au sarbatorit activ Ziua Pamantului impreuna cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva si Ministerul Tineretului si Sportului

Ziua Pamantului a fost marcata luni, 22 aprilie, la nivel national, printr-o ampla actiune de igienizare organizata de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Ministerul Tineretului si Sportului, cu participarea Federatiei Romane de Rugby.

Ministrul Tineretului si Sportului, Constantin – Bogdan Matei, silvicultori din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva si Directiei Silvice Ilfov, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, componenti ai loturilor nationale de rugby, precum si numerosi voluntari, inclusiv juniori ai cluburilor sportive si elevi ai liceelor cu profil sportiv, au participat la igienizarea Padurii Baneasa din Bucuresti, iar Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Gheorghe Mihailescu, reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Gorj, silvicultorii Directiei Silvice Gorj si numerosi voluntari au participat la igienizarea padurii Dragoieni, in apropiere de municipiul Targu Jiu.

La nivel national, Directiile Judetene pentru Sport si Tineret in parteneriat cu Directiile Silvice au organizat luni pe raza ocoalelor silvice din structura Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva ample actiuni de igienizare, la care au participat numerosi voluntari.

Ziua Pamantului este marcata anual pe 22 aprilie de peste un miliard de oameni din 193 de tari. Sarbatoarea mondiala a fost instituita de Adunarea Generală a ONU in urma cu zece ani, pentru a atrage atentia asupra schimbarilor climatice dar si pentru a sublinia dorinta comuna a statelor membre de dezvoltare echilibrata, stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

Sarbatoarea isi are originea in Statele Unite, in 1970, cand senatorul american Gaylord Nelson impreuna cu numerosi voluntari au organizat Ziua Pamantului, la care au participat peste 20 de milioane de americani. Doua decenii mai tarziu, sarbatoarea a fost extinsa la nivel mondial, la care au participat peste 200 de milioane de oameni din 141 de tari, cea mai mare manifestare pentru mediu la nivel mondial.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile