Copilot la Raliul Harghitei, presedintele FRR, Haralambie Dumitras: „A fost o experienta extraordinara!”

Presedintele FRR, Haralambie Dumitras a fost copilot la Raliul Harghitei.

Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras a fost copilot, alaturi de Alex Filip, cel cel mai bine clasat pilot roman din Campionatul European de Raliuri si in 2016, la testele de pregatire din Raliul Harghitei.

Ajuns vineri dimineata, pe 7 octombrie, la Odorheiu Secuiesc, unde are loc competitia, etapa a Campionatului National de Raliuri, Haralambie Dumitras a acceptat repede provocarea facuta de Alex Filip, unul dintre cei mai buni piloti romani. Astfel, capitanul de la Auch a urcat in masina pilotata de Filip, avand rolul de copilot.   „A fost o experienta extraordinara. A fost un pic greu la inceput pana am gasit un costum potrivit, pana am intrat in masina, cu toate acele masuri de siguranta, am stat un pic adunat dat fiind spatiul destul de stramt, insa totul a dus la o super provocare. Am avut putine emotii la inceput, pana m-am obisnuit cu atmosfera si cu viteza la care se desfasoara totul. Am ramas surprins ca am intrat in niste curbe cu o viteza de 150km/h, curbe de 90 de grade, iar Alex a franat foarte foarte putin. Trebuie sa ai o tehnica foarte buna, sa fii stapan pe tine si pe reactiile tale, sa dai dovada de concentrare maxima si mai ales sa ai abilitati foarte bune. Alex este un profesionist, am avut incredere in el, nicio clipa nu m-am gandit ca s-ar fi putut intampla ceva. Nu-mi ramane decat sa ii multumesc si sa il provoc, la randul meu, la un meci de rugby”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Alaturi de Haralambie Dumitras, invitata de onoare a competitiei a fost si tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor. Gimnasta a luat si ea loc in masina alaturi de Alex, parcurgand acelasi traseu de pregatire.

Catalina Ponor si Haralambie Dumitras, alaturi de Alex Filip.
Catalina Ponor si Haralambie Dumitras, alaturi de Alex Filip.

Dupa podiumul din Grecia si locul patru din Polonia, unde a concurat impreuna cu Bogdan Iancu, Alex Filip a luat startul in etapa de la Harghita alaturi de Mihaela Dobranici Beldie, un copilot cu experienta acumulata inclusiv la probele din Campionatul Mondial de Raliuri. Ei vor concura cu modelul Renault Clio R3T pregatit de TurboTehnics Cluj-Napoca.

Raliul Harghitei a debutat joi, 6 octombrie, cu startul festiv in Piata Marton Aron, urmand ca vineri si sambata sa se desfasoare cele 12 probe speciale cu o lungime de 121,76 km.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile