Corneliu Octavian (antrenor Steaua U16): ”Clubul si scoala sportiva ne sprijina in tot ceea ce facem”

La finalul turului de campionat, Steaua U16 ocupa locul 3 in clasamentul seriei Muntenia B, dupa Cleopatra Mamaia si Metrorex. In ultimul meci al sezonului, echipa din Ghencea s-a impus cu 29-19 pe terenul lui CS Metrorex. Corneliu Octavian nu este total mmultumit de aceasta situatie, mai ales ca a preluat echipa din mers, dar priveste cu optimism inainte, fiind increzator in viitorul ei si al jucatorilor pe care ii pregateste alaturi de Cornel Florin Tatu.

La finalul unui antrenament desfasurat pe terenul 2 al Complexului Sportiv ”Steaua” cunoscutul formator de jucatori de rugby ne-a declarat: ”La U16, avem 26 de copii. Eu antrenez trei echipe, ajutat de Cornel Tatu. La U14 am 22 de copii, iar la U12 sunt 14. E o fluctuatie de copii foarte mare, dar noi incercam sa tinem situatia sub control. Pentru a face treaba cu acesti copii. Am constatat in ultimul timp ca si parintii cu situatie financiara buna si foarte buna isi aduc copiii la sport. Pentru a le aerisi creierul. Majoritatea sunt innebuniti de calculator. Si au inceput sa-i aduca in iarba. Acesta este un lucru bun pentru noi fiindca avem de unde alege oameni pentru sportul acesta. Rugby-ul este un sport foarte dur, dar care te desteapta. Este un sport al mintii”.

Multiplu campion national cu Steaua (a cucerit opt titluri), fost international, Corneliu Octavian considera ca ultima Cupa Mondiala de seniori a avut un rol important in cresterea interesului pentru rugby in tara noastra: ”Copiii au vazut meciurile. Si nu numai noi, ci si aceia care nu fac sportul acesta au fost foarte incantati de ce au vazut. Legat de echipele pe care le pregatesc, avem copii care urca la loturile nationale. Nu numai de la mine, ci si de la celelalte echipe mai mari. Avem si antrenori foarte buni. Clubul Steaua. Avem un manager extraordinar (n.r. – Bogdan Marinescu). Comandantul clubului Steaua (n.r. – George Boroi), directorul scolii sportive (n.r. – Petre Nemesi) si Mihai Stoica ne sustin si fac cat se poate de mult pentru noi. Ne ajuta toti din toate punctele de vedere. Numai noi sa ne facem treaba. Asta conteaza cel mai mult”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile