CSA Steaua cucereste un nou trofeu dupa sase ani de asteptare

Pe stadionul Noua din Brasov s-a disputat finala editiei cu numarul 73 a Cupei Romaniei, o partida cu trofeul pe masa care le-a avut ca protagoniste pe Steaua Bucuresti si Timisoara Saracens, dupa o partida extrem de echilibrata victoria revenind militarilor cu rezultatul de 22-19.

Inca din primele minute ale finalei cele doua echipe s-au angajat intr-un joc de uzura, cu timisorenii mai prezenti in jumatatea de teren a Stelei, acesta dominare teritoriala insa a ramas fara puncte consemnate in dreptul acestora, Ionel Melinte irosind o tentativa de dropgol. In schimb Steaua avea sa deschida scorul in minutul 20 atunci cand Florin Vlaicu a concretizat o lovitura de pedeapsa.

Replica banatenilor a venit repede si Luke Samoa a restabilit egalitatea, tot dintr-o lovitura de pedeapsa. Steaua avea sa treaca din nou in avantaj, o greseala a elevilor lui Sosene Anesi i-a adus pe stelisti la 5 metri de terenul de tinta advers sic el care a finalizat cu eseu a fost Grigoras Diaconescu, eseu transformat de Florin Vlaicu. Pana la pauza tot Florin Vlaicu si Luke Samoa si-au trecut numele pe lista marcatorilor, dupa 40 de minute Steaua avand un avataj de 13-9.

Repriza secunda a debutat cu alte trei puncte marcate de Florin Vlaicu, insa au urmat moment de jos mai bune ale Timisoarei Saracens care a egalat gratie eseului marcat de Randall Morrison, transformat de Luke Samoa. Florin Vlaicu a ratat apoi o penalitate, cateva minute mai tarziu insa balonul trimis de acesta a trecut printre barele butului si ros-albastrii conduceau cu 19-16.

Finalul a fost dramatic, Ionut Dumitru a vazut cartonasul galben si timisorenii au fortat inscrierea unui eseu, dar bucurestenii s-au aparat foarte bine, astfel ca lovitura de pedeapsa a lui Luke Samoa nu a facut decat ca scorul sa fie din nou egal. Lovitura de gratie a dat-o Florin Vlaicu si astfel Setaua s-a impus cu rezultatul de 22-19 cucerind Cupa Romaniei dupa o asteptare care dura din 2013.

Finala Cupei Romaniei
Stadion Noua Brasov
Steaua Bucuresti-Timisoara Saracens 22-19 (13-9)
Arbitri: Cristian Serban-Alexandru Ionescu, Radu Petrescu ; Madalin Garbau, Lucian Ravar; TMO-Vlad Iordachescu
Au marcat: Diaconescu-e, Vlaicu-tr,5lp respectiv Morrison-e, Samoa-tr, 4lp
Cartonas galben: I.Dumitru

Steaua Bucuresti: Alexandru Savin, Tudor Butnariu, Nika Pataraia-Matthew Tweddle, Bogdan Doroftei-Kuselo Moyake, Dragos Ser, Eseria Vueti-Grigoras Diaconescu, Tudor Boldor-Ionut Dumitru, Florin Vlaicu, Florin Ionita, Alexandru Porojan-Robert Neagu. Rezerve: Florin Bardasu, Petru Tamba, Vasile Balan, Viorel Lucaci, Mario Arvinte, Florin Surugiu, Daniel Plai, Sioeli Lama

Timisoara Saracens: Marius Lungu, Viorel Sabau, Horatiu Pungea-Valentin Poparlan, Dorin Lazar-Vlad Neculau, Vasile Rus, Randall Morrison-Bidzina Shamkharadze, Ionel Melinte-Tevita Manumua, Florin Popa, Catalin Fercu, Marius Simionescu-Luke Samoa. Rezerve: Eugen Capatina, Paea Fonoifua, Sione Halalilo, Ionut Muresan, Damian Stratila, Gabriel Rupanu, Hinckley Vaovasa, Moa Maliepo

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile