CSA Steaua rămâne neînvinsă după cinci etape din Liga Națională de Rugby

CSA Steaua vs SCM USV Timișoara.

Liga Națională de Rugby a programat în etapa a V-a, în Grupa I-a derby-ul celor două echipe neînvinse în această grupă. În Ghencea, CSA Steaua a priit vizita echipei SCM USV Timișoara, un meci reeeditare a finalei Cupei României, partidă în care s-au impus bănățenii.

Steaua a marcat prima, prin eseul reușit de Dragoș Ser și transformat de Vlăduț Popa.

După numai cinci minute, timișorenii au revenit în joc prin eseul lui Eugen Căpățână, marcat în urma unui mol de margine. Dănuț Jipa a transformat și scorul era egal, șapte la șapte, după 16 minute de joc.

În minutul 19, centrul Tevita Manumua și-a adus în avantaj echipa cu o nouă încercare înscrisă, transformarea fost dintr-o poziție facilă, din fața bețelor, iar Jipa a adus cele două puncte extra aferente transformării.

Avantajul timișorenilor a durat doar trei minute, căpitanul Dragoș Ser a reușit dubla după o acțiune spectaculoasă pe treisferturi a militarilor. Popa a transformat și a restabilit egalitatea.

Tot steliștii au fost cei care au presat după marcarea eseului, iar în urma unui mol de margine, din minutul 26, la care timișoreanul Chiriac nu s-a apărat regulamentar, echipa lui Viorel Lucaci a primit un eseu de penalizare, iar pilierul timișorean a fost sancționat cu cartonaș galben.
După o fază de atac, Timișoara a mai primit un cartonaș galben, Căpățână fiind sancționat pentru o intrare neglijentă.

Bănățenii puteau să micșoreze ecartul pe tabelă, au beneficiat de o lovitură de pedeapsă din poziție centrală, la aproximativ 30 m de buturile steliste, dar Jipa a trimis pe lângă.

Cu două minute înainte de final, după un atac bun al lui Surugiu, fijianul Jonne Marawa a înscris un nou eseu pentru echipa din Ghencea. Popa a transformat și a dus scorul la 28 la 14 pentru Steaua.
În ultimul minut al primei părți a meciului, roș-albaștrii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă la aproximativ 15 m de buturi, Popa a transformat și a stabilit scorul pauzei 31 pentru Steaua, 14 pentru Timișoara.

Partea secundă a început cu Timișoara în atac, bănățenii au presat apărarea stelistă, iar fundașul Hinckley Vaovasa a primit un cartonaș galben pentru greșeli tehnice repetate.
Steaua a rămas în 13, pilierul Savin fiind și el sancționat cu galben.

Timișoara a reușit două eseuri în partea secundă, prin Simionescu și Shennan transformate de nou intratul Conache.

Finalul de meci a găsit ambele echipe în inferioritate numerică, Holoia de la Timișoara și Surugiu de la Steaua au primit și ei cartonașe galbene.

Timișoara nu a avut forța să revină, iar Steaua, care nu a marcat puncte în repriza secundă, s-a impus în această partidă.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile