CSM Bucuresti castiga in premiera Cupa Regelui

Disputata pe Stadionul National Arcul de Triumf, finala Cupei Regelui editia 2018 a revenit in premiera celor de la CSM Bucuresti, tigrii impunand-se cu rezultatul de 24-22, dupa o partida cu un final incandescent, in care au revenit, fiind condusi cu un ecart de opt puncte.

Partida a inceput cu o ratare a lui Ionel Melinte, din lovitura de pedeapsa fundasul stelistilor trimitand balonul in bara butului. Replica CSM-ului a venit imediat si, dupa ce Ionel Melinte nu a reusit sa intre in posesia unui balon trimis in terenul de tinta al militarilor, Jack Cobden a recuperat pentru un prim eseu, a carui transformare a fost ratata de Florin Vlaicu.

Cu rezultatul de 5-0 inscris pe tabela de marcaj, cele doua echipe s-au angajat intr-un joc de uzura, in care atat posesia balonului, cat si dominarea teritoriala a alternat de o parte si cealalta, pana la jumatatea reprizei, cand mai intai Ionel Melinte a concretizat o lovitura de pedeapsa, iar apoi Florin Vlaicu a mentinut diferenta de scor in favoarea CSM-ului.

Dupa o faza pornita de la Tudorel Bratu, Davit Gigauri a fost aproape de eseu, pana la pauza insa scorul a fost modificat tot ce cei doi transformeri, Ionel Melinte, respectiv Florin Vlaicu, stelistul de doua ori, jucatorul tigrilor o data trimitand balonul printre barele butului si astfel dupa 40 de minute trupa lui Eugen Apjok avea un avantaj de 11-9.

Imediat dupa revenirea de la cabine, Ionel Melinte a adus-o pentru prima data pe Steaua in avantaj, iar in minutul 49 Florin Vlaicu a vazut cartonasul galben, superioritatea numerica fiind exploatata de militari cu eseul lui Damian Stratila, transformat de acelasi Ionel Melinte. Pentru elevii lui Danut Dumbrava au urmat momente mai bune de joc, dar revenirea pe teren a lui Florin Vlaicu a schimbat aspectul partidei.

Presiunea pusa de tigrii s-a concretizat in puncte, autor Florin Vlaicu, dar Moa Maliepo a fost trimis si el pe banca pedepselor, iar Ionel Melinte a dus-o pe Steaua la un ecart de opt puncte. In ultimele zece minute CSM-ul a dominat autoritar si din nou Florin Vlaicu s-a remarcat din fata butului advers, dand posibilitatea echipei sale sa-si apropie victoria.

Aceasta avea sa vina chiar in ultimul minut, atunci cand, dupa mai multe penalitati jucate in margine de tigri, Moa Maliepo a gasit drumul catre terenul de tinta advers, eseu transformat de Florin Vlaicu, un succes care asigura primul trofeu Cupa Regelui celor de la CSM Bucuresti, la chiar prima finala a competitiei disputata de acestia.

In partida pentru locurile 3-4, care a avut loc pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, Stiinta Baia Mare a trecut de Timisoara Saracens cu rezultatul de 30-29.

Pentru baimareni a fost contabilizat un eseu de penalizare, alaturi de reusitele jucatorilor Sean Morell si Alexandru Alexe, Alexandru Bucur si Taniela Maravunawasawasa izbutind in total doua transformari si trei lovituri de pedeapsa, in timp ce punctele timisorenilor au fost semnate de Florin Popa, Gabriel Conache, Andrei Radoi, Madalin Lemnaru, toti cate un eseu, Jody Rose si Samoa Luke in total tei transformari si o lovitura de pedeapsa.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile